Hirdetés

Az a rothadt pártlogika

Az a rothadt pártlogika

2022. január 14. - 07:00
0 komment

 

Kívülállóként úgy tűnik, hogy a Márki-Zay Péter mögé felállt ellenzéki pártokból álló csoport nem igazán akarja leverni a fidióta hordauralmat.

MMM fotó

Hirdetés

Az hagyján, hogy megszólalásaikban szinte kínosan ügyelnek arra, hogy ne a pártösszefogásban, ne az új „koalícióban” beszéljenek, hanem mindig, mint X párt képviselői emelkednek szólásra. Maximum egy közös háttérkép elé állnak, és úgy mondják, de mint egy adott párt képviselői, és nem egy összeforrott választási csapat tagjai fejtik ki az álláspontjukat. Ezzel azt a néhány százezer embert teljesen elbizonytalanítják, akik nem a közös logóra, hanem programra szavaznának. Felmerül a kérdés, kinek is a véleményét halljuk? Oké, ez az egyik párt álláspontja, de mi a közös irány? Mi a biztosíték, hogy ez kormányprogram is lesz, ha nyernek?

A legrosszabb viszont az az aknamunka, amit a sajtóban művelnek a pártok. Sokkal nagyobb elánnal ássák alá a közös csapatmunkát, mint arra a legyőzendő diktatúra képes lenne. Csak egy hasonlattal élve: Ha az emberek látnák, hogy az édes kis bociból, vagy a kedves malackából hogyan lesz az a borjúszelet, vagy malacsonka, amit a hűtőben tartanak, hogy ételt főzzenek belőle, akkor csak kevesen ennének ilyen alapanyagból készült falatokat!

Hagyják már abba a sajtónak a susorgást arról, hogy milyen viták folynak és milyen személyek, mit csinálnak, és mire van adottságuk, a súgók szubjektív megítélése alapján az együttműködésben dolgozóknak! Persze, ha az a cél, hogy mint belső és „hiteles” forrás aláássák az ellenzéki győzelem lehetőségét, akkor hajrá, nyilatkozzanak csak „bátran és gerincesen”, mint névtelen forrás vagy belső informátor, akinek rálátása van az ügyekre!

Azt gondolom, hogy a pártok vezetésében még nem túl sokan fogták fel, hogy mi most a tét. Nekem úgy tűnik, hogy ezek az apadó számú nyilvántartott tagsággal rendelkező politikai alakulatok nem ébredtek rá arra, hogy amit művelnek az egyre vállalhatatlanabb az emberek előtt. Valahogy nem fogták fel, hogy annak az útnak, amin haladnak, nem az a vége, hogy megerősödnek, és jól leverik a 12 éve uralkodó hordát, hanem az, hogy kis pártocskaként, folyton veszítve, és sorvadva csak egy diktatúra díszletei a szerepük, akikkel elleplezheti a diktátor az uralkodásának lényegét. Persze az elvakult fidióta-szerű híveikből lesz elég évekig, de az édeskevés lesz a többséghez.

MZP azért beszél a pártok „ellen”, mert sajnos az a helyzet, hogy a választók tömegeinek elege van a pártokból, főleg a kiábrándult vagy a bizonytalan választóknak. Őket akarja ezzel megszólítani, megkülönböztetve magát a múlt sorozatos kudarcainak megjelenítőitől. Ez sem igazán jó taktika, de elég érthető álláspont. Persze ezzel a pártok tagjai és főleg a vezetésük kap olyan sértéseket, amiket emberileg nehéz feldolgozni.

Azt hiszem, hogy azok a pártemberek, akik az ellenzéki létezés felelősség nélküli, langyos posványában az egzisztenciájukat arra építették, hogy csupán a választások előtt pár hónappal aktivizálják magukat, de arra mindig kínosan ügyelve, hogy csak a pártlista biztos helyének megkaparintásáig tegyenek meg mindent, most megint munkába álltak. A pártlisták elkészültek, és a kimaradtak bosszúból, a bekerültek pedig a nyerés esélye miatti munkától félve állnak az összefogás elárulóinak.

Azt gondolom, hogy az összefogásban most az elején kellene a bizalmi légkört helyreállítani, de gyorsan! A pártok, ha élni akarnak és fejlődni, akkor visszavehetnének és a belső bomlasztóikat megfékezhetnék. Márki-Zay Péter oldalán pedig nem ártana, ha feltűnne a szerénység és a megfontoltság erénye.

Pár hét van már csak hátra a megmérettetésig. A gazdasági és politikai környezet még soha nem volt a fidiotizmusnak ennyire ártó. Nem kellene elpackázni a leváltásukra ezt a lehetőséget az ország érdekében. 12 év 2/3-os teljhatalom az országban, világgazdasági konjunktúra, európai uniós pénzeső ennek a hatalmat birtokló hordának arra volt elég, hogy már csak Bulgária legyen mögöttünk az uniós államok sorában! Az 1000 éves Magyarországot a fidióta uralom alatt az alig nagykorú Szlovákia is képes volt elhagyni, és az a csúfság is elérkezett, hogy a romániai életszínvonal is meghaladja a magyart! Tényleg elintézi a széthúzó összefogás önös érdekeik miatt, hogy Európa szegényhátát csinálják a vezír és rokoni-haveri körei az országból?

Kovács József


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások