Hirdetés

Az oroszok csak a negyedét szállítják le az első hónapra ígért 600 ezer vakcinából

Az oroszok csak a negyedét szállítják le az első hónapra ígért 600 ezer vakcinából

2021. február 20. - 09:31
0 komment

 

Szijjártó Péter január 22-án egyezett meg az oroszokkal 2 millió adagnyi Szputnyik V vásárlásáról, ami 1 millió ember beoltására lett volna elegendő, azonban már az első ütemben komoly gondok adódtak.

Stock photo

Hirdetés

Gulyás Gergely már múlt hetén is úgy nyilatkozott, hogy februárban 200 ezer vakcinát várunk az oroszoktól, nem említve, hogy eredetileg 600 ezer vakcináról volt szó. Mára az a helyzet, hogyha varázslatos módon nem érkezik meg az égből több tízezervakcina, akkor 145 ezer Szputnyikot szállítottak le az oroszok a szerződésben foglalt 600 ezer helyett.

Míg a kormány hangosan kritizálja Brüsszelt, amiért lassú a vakcina-beszerzéssel, addig ezt már nem veri nagy dobra. A tájékoztatás is felemás, míg a nyugatról érkező vakcinákról csak időnként számol be a Koronavírus Sajtóközpont, addig lassan az összes orosz és kínai vakcináról beszámolnak, írja a 444.hu.

A Sajtóközpont táblázatban szedte össze az eddig beérkezett adagok százalékos arányát. Míg köztudottan a nyugatról érkező szállítmányban is van csúszás, addig a táblázatban olyan nevek is szerepelnek, például a Johnson & Johnson által fejlesztett Janssen vakcina, amely még nem is szállíthat az EU-nak, hiszen európai engedélyezésre vár. A cég egyébként pont a héten nyújtotta be a kérelmét az Európai Gyógyszerügynökséghez, ami valószínűleg március közepéig elfogadja azt. Ebből a vakcinából elég csupán egy adag.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások