Hirdetés

Az önkormányzat szerint engedély nélkül épült jegypénztár a balatonalmádi mólóra

Az önkormányzat szerint engedély nélkül épült jegypénztár a balatonalmádi mólóra

2021. május 28. - 14:14
0 komment

 

A Bahart csak a felépülte után kérvényezte a jegypénztár építésének engedélyét.

Facebook videó vágóképe

Hirdetés

A tegnapi nap folyamán Balatonalmádi képviselő testülete együttesen, az azt vezető polgármesterrel, Kepli Lajossal együtt kivonultak a nagy vitákat kiváltó Bahart-jegypénztár épületéhez. A kis bódé Balatonalmádi ikonikusnak számító mólójára épült fel. A polgármester és a testület többi tagjai körbe celluxozták az építményt, mondván annak nem szabadna állnia.

Kepli Lajos az akcióról készült videóban elmondta, hogy az építtető Bahart által utólag megkért engedélyt nem adják meg. Sőt, megtiltják annak elvégzését – utólag. Ezt a határozatot a felépült jegypénztárra ráragasztotta a képviselőtestület. „Mi mindannyian közösen tiltakozunk, ez is jelképes” – szögezte le a polgármester utalva arra, hogy pártállásra tekintet nélkül vett részt az akcióban a teljes testület.

A történet előzménye ugyanakkor kérdéseket vet fel. A jegypénztár építését ugyanis nem az éj leple alatt kezdte meg a Balatoni Hajózási Zrt. Jó ideje lehetett látni, hogy készül és épül valami, egy kisebb fát is kivágtak. A terület fontos pontja Balatonalmádi városának, de az még a közélet helyi szereplőit is meglepte, milyen indulatokat korbácsolt ez az építmény. A sokszor apatikus város egy emberként zúdult fel Balatonalmádi szeretett mólójának és kilátásának elcsúfítása ellen. A felháborodáshoz a képviselőtestület és a polgármester is csatlakozott.

Kepli Lajos Facebook bejegyzésben is közzétette, hogy tiltakozik az építkezés ellen. „Tőlünk az építtető, többségében állami tulajdonú Balatoni Hajózási Zrt. sem engedélyt nem kért, sem pedig részünkre előzetes tájékoztatást nem adott.” Többen azonban kételkednek, hogyan volna lehetséges építkezésbe fogni önkormányzati engedélyek nélkül, arról nem is beszélve, hogy a munkálatok látványosan indultak meg már hetekkel ezelőtt.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások