Hirdetés

Az OLAF-hoz fordul Hadházy Müller Cecília egyik projektje miatt

Az OLAF-hoz fordul Hadházy Müller Cecília egyik projektje miatt

2021. január 21. - 16:43
0 komment

 

Hadházy Ákos az OLAF-hoz fordul azzal kapcsolatban, mert egy uniós projektről Müller Cecília nem ad ki információt.

MTI / Botár Gergely

Hirdetés

Hadházy Ákos független képviselő az elmúlt időszakban több zajló ügy miatt is megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK), hogy az Uniótól kapott milliárdokat mire fordították. Az országos tisztifőrvős azonban érdemi válasz nélküli levelekkel felelt a képviselőnek.

Az NNK többek között kapott 11,4 milliárd forintot, amellyel az egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztését tűzték ki célul. További öt projektet is visz a Központ, egyikükre, a Komplex népegészségügyi szűrések elnevezésű projektre 17,9 milliárdot nyert el. Hadházy Ákos a Korrupcióinfón kiemelte, hogy ezen belül az egyik tétel "bizarr", és egy 370 milliósnak nevezett szolgáltatást elemzett tájékoztatóján, amellyel kapcsolatban az OLAF-hoz fordul.

Hadházy Ákos elmondta, hogy az említett szolgáltatás vastagbélszűréssel kapcsolatos, az ahhoz szükséges háziorvosi szolgálat felállítása. Ez a feladat azonban tisztán adminisztrációs jellegű, amellyel kapcsolatban rejtély, mi kerülhet 370 millió forintba. A kivitelezést elnyerő DDR 2000 Kft-t a 24.hu megkereste, egyelőre azonban nem kaptak választ.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások