Hirdetés

Az MSZP visszás adatbázis-építés miatt feljelenti a Fideszt

Az MSZP visszás adatbázis-építés miatt feljelenti a Fideszt

2021. október 22. - 07:00
0 komment

 

Egy győri felvétel szerint a Fidesz feketén fizetett aktivistákkal gyűjtött aláírásokat.

Facebook fotó

Hirdetés

Pollreisz Balázs, a győri MSZP elnöke egy videót tett közzé az MSZP-s hátterű Hírklikken, amellyel a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! fideszes aláírásgyűjtés hátteréről osztott meg információkat. A megyeszékhelyen arról készítettek videót, hogy a kormánypárti kampányhoz hirdetésen keresztül kerestek aláírásgyűjtőket, akik tabletekkel címlista alapján gyűjtötték az aláírásokat. Mindezért pedig zsebbe, az adóhatóságot megkerülve kaptak fizetést.

A csütörtökön reggel közzétett videóban egy elhomályosított arcú hölgy bemutatta az aláírásgyűjtéshez használt tabletet a rajta lévő adatbázissal. A felvételen az is elhangzik, hogy a hölgy 1200 forintot kapott óránként. Pollreisz Balázs a Telexnek részletesen is beszámolt arról, mit tapasztalt: „Az irodában ülve akadtunk rá a kollégámmal a hirdetésre, a Facebook pedig olyan, hogy két kattintás után már nyilvánvaló volt számunkra – az illető megosztásai alapján –, hogy fideszes kötődésű az úr, mert győri kormánypárti politikusokat lájkolt és posztolt. Jelentkezni kellene rá, mondtuk ki, ekkor lépett be a szintén hozzánk tartozó kolléganő – őt látják a felvételen, de álnéven szerepel. Felhívta a hirdetésben szereplő telefonszámot, azt a videót még az én telefonommal csináltuk. A másodiknál már tudtam, hogy ez a technika kevés, azért kértem egy profi tévéstáb segítségét. A videó ugyan vágott, de természetesen a teljes felvétel megvan. Amikor a címre elmentünk, ahol az aláírásgyűjtőket gyorstalpalón kiképezik, s láttuk, hogy az egyik fideszes iroda előtt állunk, nem volt kétség, ki a másik oldal.”

A győri Fidesz egy rövid közleménnyel reagált a fejleményekre. „A Hírklikken megjelent videóban és hangfelvételen szereplő személyek a győri Fidesszel nem állnak szerződéses viszonyban, annak nevében nyilatkozatot nem adhatnak. A győri Fidesznek nincs tudomása arról, hogy fizetett aktivisták segítették volna a kampányt.”

Az MSZP kölségvetési csalás, személyes adattal való visszaélés és a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt az ügy hatására feljelentést tett a a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségen.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások