Hirdetés

Az Indexen mosdatják Mészáros Lőrincet

Az Indexen mosdatják Mészáros Lőrincet

2021. június 11. - 18:27
0 komment

 

Teljessé vált az Index elfideszesedése.

MTI / Illyés Tibor

Hirdetés

Hosszú interjút adott Mészáros Lőrinc, a leggazdagabb magyar a korábban legnépszerűbb híroldalnak, az Indexnek. A lap tavaly került botrányos keretek között NER-közelbe, amely ellen tiltakozva a teljes szerkesztőség együttesen felmondott, és később létrehozta a Telex-et. Sokáig tagadták, hogy az Index a kormánypárti médiabirodalom részévé válna, mára ez azonban teljessé lett. Mészáros Lőrinc, a pletykák szerint Orbán Viktor strómanja ugyanis részletes interjút adott a lapnak, amit polgármesteri mandátumának lejárta óta független hírportálnak nem adott.

Az Index nem szorongatta meg túlzottan a közpénzből meggazdagodott vállalkozót. Az egyértelmű csúsztatásokat és túlzásokat reakció nélkül hagyja, és nem kérdez vissza az interjú készítője, aki egyébként a lap faktuális főszerkesztője. Sőt, keretes bekezdésben azt ecsetelgette a lap, hogy milyen bőkezű jótékonykodó is a felcsúti gázszerelő. Az újságíró csak egyetlen kérdésben érintette az Orbánhoz fűződő viszonyát, de az így hangzott: "Hamarosan kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság. Egy kérdés erejéig focizzunk! Orbán Viktor 2007-ben a Fejér Megyei Hírlapnak azt mondta: nincs realitása, hogy Felcsúton NB I.-es csapat legyen, és hosszú távon is a saját tehetségekre építő NB II.-es középcsapat kialakítása a cél a Puskás Akadémiánál. A felnőttcsapat költségvetését viszont időközben óriásira növelték, rengeteg légiós érkezett, így idén másodszor érmes az NB I.-ben, és a nemzetközi kupában indul a csapat. Miért változott az eredeti cél?" Mészáros erre ezt válaszolta: "2007 nagyon régen volt, akkor még nem láthattuk előre, hogy ennyire sikeres lesz az akadémia fejlődése".

Érintették azonban a Momentum felcsúti perről szóló választási ígéretét, amelyről Mészáros ezt mondta: "A Momentum miniszterelnök-jelöltjének súlyos kijelentéseivel a magyar történelem sötét korszaka sejlik fel, amikor megtorlást helyezett kilátásba. Sajnálatosnak tartom, hogy három évtizeddel a szabadság újbóli elnyerését követően ez lebeg a szeme előtt egy fiatal politikai generációnak."

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások