Hirdetés

Az év mérkőzése

Az év mérkőzése

2020. december 21. - 09:05
0 komment

 

Amikor meghallottam, hogy az állam megvásárolja a fővárostól a Thália Színházat, azonnal beugrott, hogy 2020-ban még hátra van az év kézilabda mérkőzése. Mert köztudott, hogy a budapesti teátrumot az a Kálomista Gábor vezeti, aki egyebek mellett filmproducerként, korábban a Magyar Sí Szövetség elnökeként is sok mindent letett az asztalra. A magyar kulturális élet egyik megosztó, megmondó szereplőjeként, amolyan polihisztorként, a mások által negyven év alatt felépített veszprémi férfi kézilabda csapatnál is megtette áldásos tevékenységét, amely átszivárgott a sportág országos szövetségébe is. Merthogy, amint hatalomhoz jutott, a haveri pénzekből előbb szét zavartatta a klubot felépítő elnökséget, majd a létre hozott Zrt-be beültette a neki fontos embereket, amely így állt össze az átszervezések után.

unsplash.com

Hirdetés

A részvénytársaság felügyelő bizottságba beválasztották a klub új elnökét, Szabó Jánost, Talabér Márta várpalotai és Porga Gyula veszprémi polgármestert is. Az igazgatóság vezérigazgatói székébe beültette saját magát. Helyet kapott Ovádi Péter, Mihalovics Péter, valamint Várhegyi Attila és Lakatos Antal.

Aztán a folytatásban, a túl rövidre sikeredett Kálomista korszak után a klub új, többségi tulajdonosa, Szíjj László érkezésével is jelentős személyi változások történtek. Lemondott a teljes felügyelő bizottság és Kálomista Gábort is visszahívták a tisztségéből. Így a Telekom Handball Zrt-ben hírmondó sem maradt veszprémiként. Mert Porga Gyula, Mihalovics Péter és Ovádi Péter sem maradhatott a helyén.

A Zrt. akkor még regnáló vezérigazgatójaként nem kevés összegért kivásárolta Ljubomir Vranjest német klubjától, aki majdnem tönkre tette döntéseivel az évtizedek alatt felépített veszprémi imázst. De ez nem volt elég. Nagy barátját, az MKSZ elnökét, Kocsis Mátét rábeszélte, hogy az isteni Ljubo legyen a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. Aztán amikor mindenhol, minden összedőlt, akkor Vranjest jelentős összeggel végkielégítve elküldték. Talán egyszer kiderül, hogy mennyibe millióba is került ez a közös projekt a Veszprémnek és a szövetségnek. Csak halkan jegyzem meg, hogy Ljubomir Vranjest a napokban a Kristianstadtól is elküldték.

A veszprémi kézilabda csapatot átvevő új tulajdonosi kör nem számított Kálomista Gábor további szolgálataira. Vajon miért nem? Viszont másodszor is konszolidálták a klubot. A hírek szerint Kálomistának korábbi érdemeiért a régi haverok most “vettek” egy rangos budapesti színházat. Mert félő volt, hogy ha a fővárosnál marad az intézmény, esteleg nem ő lesz továbbra is az igazgató. Így aztán alku tárgyává vált a színház és a személye is. Lelke rajta a fővárosi közgyűlésnek...

Bocsánat érte, közben az év mérkőzését majdnem elfelejtettem. December 28-án, a Köln- arénában Telekom Veszprém-THV Kiel összecsapás lesz a Bajnokok Ligája nyárról mostanra halasztott négyes mezőnyének egyik elődöntőjében. (A másik ágon Barcelona - Párizs mérkőzés rendeznek). Azért az év mérkőzése, mert idén a koronavírus-járvány miatt nem volt bajnoki döntő, elmaradt a Magyar Kupa finálé és nagy valószínűséggel nem láthattunk egy MOL Pick Szeged elleni olyan derbit sem, amelyet a két legjobb magyar csapat a Final Four-ba jutásért játszott volna egymás ellen, oda-vissza alapon.

A Veszprém hatodszor van ott az elit négyesben és negyedszer készül döntőbe jutni. Van már két mély sebünk ezzel kapcsolatban. Az egyiket a Kielce, a másikat a Vardar Szkopje karcolta örökre a lelkünkbe.

Vajon haza hozzák-e végre a fiúk a klub történetében először a királynék városába a legrangosabb nemzetközi klub trófeát? De szép karácsonyi ajándék lenne! És talán az új év is boldogabban kezdődne Veszprémben.

David Davis vezetőedző és csapata ezért kel útra az ünnepek után...

-bo-ka


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások