Hirdetés

Az európai szélsőjobbal nyilatkozott közösen a Fidesz

Az európai szélsőjobbal nyilatkozott közösen a Fidesz

2021. július 02. - 15:28
0 komment

 

Le Pen, Salvini és Kaczynski mellett Orbán is az aláírók között.

Facebook fotó

Hirdetés

Tizenhat európai szélsőjobboldali párt közös nyilatkozatot adott ki arról, milyen EU-t képzelnének el. Abba a vitasorozatba kívánnak ezzel beszállni, amelyet idén indított az Unió saját jövőjéről. A tartalmán túl inkább abban áll a közös memorandum jelentősége, hogy ez közösen született a szervezetek között. Köztük a Konzervatív és az Identitás európai parlamenti frakcióiból is találhatók pártok.

A Fidesz, a lengyel Jog és Igazságosság, az olasz Liga és a francia Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés mellett olyan pártokat is találunk, mint az osztrák Szabadságpárt, vagy az az Olasz Testvérek, akinek vezetőjével a német-magyar meccs helyett találkozott Orbán Viktor. De Finnországból, Bulgáriából, Romániából, Hollandiából, Dániából, Belgiumból, Görögországból, Észtországból és Spanyolországból is vannak az aláírók között.

Többen írták alá a nyilatkozatot, mintahányan a két érintett európai parlamenti frakcióban ülnek. Egyedül a német AfD nem vett részt a közös nyilatkozatban, amely alighanem a Fidesz számára vörös vonal leginkább a CDU-val ápolt mértéktartó viszony miatt.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások