Hirdetés

Az EU ragaszkodik a gyors oltóanyag-beszerzéshez

Az EU ragaszkodik a gyors oltóanyag-beszerzéshez

2021. január 25. - 07:58
0 komment

 

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke egy rádióinterjúban nyilatkozta, hogy betartatják a gyógyszergyártókkal az oltóanyagszállítással kapcsolatos vállalásaikat.

unsplash.com

Hirdetés

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a francia Europe 1 rádiónak azt nyilatkozta, hogy "az Európai Unió be fogja tartatni a koronavírus elleni oltóanyaggyártókkal a velük kötött szerződésekben foglalt kötelezettségeket". A Pfizer amerikai és az AstraZeneca brit gyógyszergyárak ugyanis azt jelentették a múlt héten, hogy csökkenteni kényszerülnek a gyártó kapacitásukat.

A kialakult helyzetre az Európai Tanács elnöke azt mondta, hogy "jogi eszközeinket felhasználva el fogjuk érni, hogy a gyártók tiszteletben tartsák a szerződésben foglaltakat". Határozott érdekérvényesítéssel a Pfizernél elérték, hogy az előre jelzett késést csökkentse a cég. "Keményen az asztalra csaptunk, ezzel sikerült csökkentenünk a késést" - tette hozzá Michel. Az EU megköveteli a gyógyszercégektől, hogy esetleges gyártási nehézségeikkel kapcsolatos pontosan és átláthatóan kommunikáljanak.

Via 444

Tags: 

 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások