Hirdetés

Az emberek kétharmada nem tudja, milyen súlyos a vírus halálozási rátája itthon

Az emberek kétharmada nem tudja, milyen súlyos a vírus halálozási rátája itthon

2021. április 14. - 12:42
0 komment

 

A Medián április elején készített felmérése alapján a lakosság csupán 36 százaléka tudja, hogy a járvány magyarországi áldozatainak száma 20-25 ezer közé esik, sokan nagyságrendekkel mellélőnek.

Stock photo

Hirdetés

Azon felül, hogy a pontos számokat is tévesen ítéli meg a lakosság nagy hányada, a járványkezelésről is eltérő vélemények vannak. Míg a megkérdezettek fele rossznak vagy nagyon rossznak találja a járványkezelést, addig a válaszadók harmada jónak vagy nagyon jónak tekintette azt. Mindezt úgy, hogy a magyar halálozási arány hetek óta világelső, és a járvány egy évvel ezelőtti kirobbanása óta is csak Csehország előz meg minket lakosságarányos halálozásban, írja a 444.hu.

A járványkezelés megítélése pedig láthatóan attól függ, ki, hova szavaz. Akik kormányváltást akarnak, 70 százalékban rossznak látják a halálozási számokat, akik viszont azt akarják, hogy maradjon a Fidesz, csak 34 százalékban gondolkodnak így, azonban az oltottsági arány kérdésében többnyire mindenki elégedett volt a kormány munkájával.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások