Hirdetés

Az ellenzéki pártok közös adománygyűjtésbe fognak az előválasztásért

Az ellenzéki pártok közös adománygyűjtésbe fognak az előválasztásért

2021. június 10. - 12:42
0 komment

 

Közös nyilatkozatban fordulnak szimpatizánsaikhoz.

Facebook fotó

Hirdetés

"Hogy az ellenzéki előválasztás átláthatóan, biztonságosan és igazságosan megvalósítható legyen, az ellenzéki pártok a magyar állampolgárokhoz fordulnak, hogy adományaikkal segítsék azt" - fogalmazta meg az összefogásban résztvevő ellenzéki hat párt, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd.

Az adománygyűjtőkampányt az együttműködésben résztvevő hat párt egységes arculattal szervezi meg. A kezdeményezést azzal magyarázták, hogy az Állami Számvevőszék - példátlanul az Európai Unió többi tagországához képest - megkérdőjelezhető büntetésekkel nehezítené vagy lehetetlenítené el a pártok munkáját.

"A pártok fokozott figyelmet fordítanak az előválasztás adatvédelmi és pártfinanszírozási elemeire, mivel úgy számolnak, hogy az állampárt így próbálja meg majd azt meghiúsítani. A tiltott pártfinanszírozás gyanújának elkerülése céljából ezért a pártok külön számlákon gyűjtik a támogatásokat" - írták a közleményben.

Az adománygyűjtés 2021. június 10-én, tehát a mai napon kezdődik, és a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójának végéig tart, amelyet legkésőbb október 23-áig tartanak meg.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások