Hirdetés

Az elismerés és a tisztelet molinója

Az elismerés és a tisztelet molinója

2021. április 27. - 11:38
0 komment

 

Azt hittem, hogy a szakmában eddig eltöltött 45 év után már nem érhet különösebb meglepetés. Aztán itt van ez a tatabányai, a Földi Imre nevét viselő csarnok mellett kifeszített molinó, amelyen ez a szöveg olvasható: üdvözöljük az NB1- ben a magyar Veszprémet!

Hirdetés

Ez egészen hihetetlen, de mégis megtörtént! Ráadásul nyilvánvalóan az ottani drukkerek gondolták úgy, hogy szimpátiájuk jeléül így köszöntik az élvonal újoncát, amely egyre karizmatikusabban játszik a legmagasabb osztályban. Úgy, hogy fordulókkal a bajnokság vége előtt már csak egy győzelem hiányzik a matematikailag is biztos bent maradáshoz. Miközben történelmet írtak a Magyar Kupában azzal, hogy a négy közé jutottak, ahol csak hétméteresekkel veszítettek a Balatonfüreddel szemben a bronzéremért vívott csatában, amelynek keretében szintén vannak idegenlégiós kézilabdázók.

És bár jóval kevesebb szó esik róla, de ha a Liga Kupában csütörtökön a tíz gólos megszerzett előnyéből legalább egyet megőriz Éles József klubja a dabasi visszavágón, akkor a legjobb négy közé jut Tombor Csaba vezetőedző együttese. Ennek a tornának az a legfontosabb ismérve, hogy csak magyar játékosok léphetnek pályára. A VKKFT a továbbjutása esetén az erre vonatkozó szabályok miatt a külföldieket nélkülözni kényszerülő Csurgóval csatázhat a döntőbe jutásért.

Vagyis még az is benne van a pakliban, hogy a csak magyar fiatalokkal játszó veszprémiek miután Final Fourban voltak a Magyar Kupában, magabiztosan bent maradnak az NB I-ben, még a Liga Kupát is megnyerhetik.

Talán ennek is szólt a tatabányai szurkolók elismerő megnyilvánulása. Méghozzá annak tudatában tették ezt a nemes gesztust, hogy az ő csapatukban is vannak idegenlégiós játékosok.

Ez igazán elgondolkodtató...

Donát Tamás


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások