Hirdetés

Augusztus 20-a Orbán győzelmét hozta múlt héten a Facebookon

Augusztus 20-a Orbán győzelmét hozta múlt héten a Facebookon

2021. augusztus 30. - 07:30
0 komment

 

A három legnépszerűbb poszt Orbán Viktorhoz, és mindhárom augusztus 20-ához kötődik.

Facebook fotó

Hirdetés

Megszokhattuk már a lájkbajnokság követőiként, hogy egyes ünnepek, alkalmak, ahol politikamentes tartalommal lehet a figyelem középpontjába kerülni, azok Orbán Viktor Facebook oldalának kedveznek leginkább. Az ok nem Orbán Viktor aktuális népszerűségében keresendő, hanem abban, hogy övé a legtöbb követő, így a semleges, de kedves posztok tetszésnyilvánítást kiváltó hatása nagyon sokakat mozgathat meg. Így történt ez augusztus 20-án is. Az eredmény azért annyiban mégis meglepő lett, hogy ez a mostani nagy ünnep megelőzte a nőnapi és a március 15-i lájkadatokat.

Orbán Viktor majdnem 200 ezer interakciót csak három augusztus 20-ához kötődő posztjával kiváltott, amely adat gyengébb heteken önmagában is elég volna a sikerhez. De a miniszterelnök ezen a három bejegyzésen túl is posztolt, így rekordközeli, összesen csak egy hajszállal maradt el a 400 ezres lájkszámtól a heti teljesítménye. Jakab Péter nem próbált meg versenyezni vele, kevesebb mint fele annyi interakciót ért el, és így lett a második. Valamivel lemaradva tőle végzett a dobogó harmadik fokán Karácsony Gergely, aki azonban több mint 6 millió forintot is elköltött hirdetésekre a héten.

A legtöbb megosztást Hadházy Ákos posztja váltotta ki, aki Orbán épülő hatvanpusztai birtokáról készített légifotókat. A legtöbb kommentet Varga Mihály Nagy Feró Kossuth-díjáról szóló posztja hozta, amely elsősorban a miniszter képhez írt megjegyzésének köszönhető. A beleszőtt ironikus megjegyzés visszafelé sült el. "Ha negyven éve azt mondja valaki, Nagy Feró Kossuth-díjas lesz, biztos azt mondtuk volna: Ne igyál többet!" - sokan azt vetették a miniszter szemére, hogy ma is ez a logikus válasz Nagy Ferő kitüntetésére.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások