Hirdetés

Állami milliárdok folytak el a veszprémi kézilabda-arénában

Állami milliárdok folytak el a veszprémi kézilabda-arénában

2021. március 01. - 15:50
0 komment

 

A veszprémi kézilabda-aréna hírverés nélkül került állami tulajdonba.

MTI / Nagy Lajos

Hirdetés

A 24.hu részletes riportot közölt arról, hogyan áll anyagilag a veszprémi kézilabda helyzet. Különös tekintettek a Veszprém Handball Team Zrt-re és a kézilabda-arénára.

Hiába szerepelt már évek óta jól a nemzetközi megmérettetésen, a Bajnokon Ligájában a Telekom Veszprém, a mögötte álló cég csak tavaly fordult nyereségbe. Ez a fordulat azonban nehezen értelmezhető, ugyanis 2015 és 2018 között több száz milliós veszteség, összesen pedig közel 2 milliárd forintos adósság adódott össze a sportvállalkozásnál. Csík Zoltán, a zrt. vezérigazgatója a 24.hu kérdésére azt válaszolta, hogy a váratlan pozitív mérleget a következőképpen magyarázta: "új pénzügyi struktúra építésének az eredményeként állt helyre a zrt. tőkehelyzete". Egy konkrétumot említett ezekből, még pedig azt, hogy megváltoztatták az éves elszámolás módját, most már azt a sportszezonra vonatkoztatják.

A levelezésből kiderült az is, hogy 2020 márciusától a koronavírus-járvány miatt a Veszprém Aréna működését a Veszprém Handball Team Zrt. állja. Bár a kézilabdacsarnok korábban teljes egészében városi tulajdon volt, az különösebb hírverés nélkül állami kézbe került 2020 januárjában. A város nagy tehertől szabadult meg ezzel, ugyanis évente százmilliós költséget jelentett számára az aréna fenntartása, Veszprém pedig így is nagy kiadások előtt áll a közelgő európai kulturális fővárosi programsorozat miatt.

Hiába adta át a csarnokot a város, mivel azonban a kézilabdacsapat mögött álló céghez visszakerült az aréna üzemeltetése, a sportnyerőlétesítmény fenntartásában továbbra is érintett a megyeszékhely. Az állam nevében a csarnok vagyonkezelési feladatával ellátott Nemzeti Sportközpont nem árulta el, pontosan milyen konstrukcióban került a működtetés a Veszprém Handball Team Zrt-hez, csak annyit reagáltak a 24.hu-nak, hogy határozott idejű szerződésben állapodtak meg a céggel.

Via 24.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások