Hirdetés

Aljasság

Aljasság

2021. május 21. - 08:20
0 komment

 

„Az állam én vagyok!” 1655. április 13-án a legenda szerint XIV. Lajos 17 évesen e szavakkal utasította rendre a legfelsőbb bíróságot, akik a rendeleteinek jogi érvényességét tárgyalták volna. Igen valószínű, hogy ezt soha nem mondta. Az akkori legfelsőbb bírósági jegyzőkönyv mindenesetre nem tartalmazza ezeket a szavait.

MTI / Koszticsák Szilárd

Hirdetés

Az viszont biztos, hogy az abszolút hatalom birtokosai rányomják az államuk jogrendjére és „viselkedésére” saját jellemüket. Nekünk már megint pechünk van, hogy egy pitiáner, rosszindulatú, bosszúálló, akarnok, kivagyi, népieskedő, álkeresztény, kóros hazudozó lett a teljhatalmú uralkodónk.

Ezekben a pillanatokban éppen azok az egészségügyi dolgozók tapasztalják meg a legfőbb vezír jellemhibáinak következményeit, akik az új jogviszonyukat valamilyen oknál fogva nem tudták elfogadni. Ők inkább az állami egészségügyet is elhagyják, csak ne kelljen a titkos megfigyelést, lehallgatást, az ellentételezés nélküli vezényelgetést, a másod-harmad állások miatti kegykeresést és a kiszolgáltatottságot vállalniuk.

Egy külön nekik szánt törvénnyel fosztják meg őket attól a jussuktól, amiért a jogviszony feladásáig a munkájukkal megdolgoztak. Igen, hoztak egy külön rájuk szabott törvényt, hogy ne kelljen a végkielégítésükben azt kifizetni, ami járna. Az állam volna ilyen pitiáner és bosszúálló? Ugyan! Az állam mögött, a parlamenti demokrácia látszatával takaródzva, ott áll a homályban a legfőbb vezír, aki megíratja, beadatja a törvényjavaslatokat a 133 bátorjával, vagy a rendeleti kormányzást kihasználva a kormánynak nevezett sleppjével.

Egy pillanatig ne higgyük már el, hogy annak az 5000 körüli egészségügyi dolgozónak a járandósága, amit most elvesznek, az olyan összeg, ami meglátszik akár az egészségügyre szánt költségvetésben, nemhogy a nagy közösben! Fejenként pár százezer forintról sincsen szó. Ha összeadjuk, nem biztos, hogy egy futballgyep-napoztató rendszer ára kijönne belőle.

Sima bosszú és pitiánerkedés szemtanúi vagyunk. Ez az eset körülbelül az, mint a rendőrök korkedvezményes nyugdíjának eltörlése és megadóztatása akár visszamenőlegesen, hogy bosszút álljon a 2006-os zavargásokban a rendőri túlkapásokért. Pont illik abba a sorba, amikor a 2010-es kormányváltás után az Országgyűlésből kieső képviselők és az összes közalkalmazottat 98%-os adóval sújtottak a végkielégítéseik elszámolásakor. De említhetnénk még a Metodista Egyházzal való aljaskodást. Pedig ennek az egyháznak a feje volt az, aki a legfőbb vezír gyerekeit megkeresztelte. De valamikor megsérthette a vezírt, és az most bosszút áll. Soros is pénzelte a legfőbb vezírt. Tanulmányokat fizetett neki Oxfordba, hogy mára az ördög szinonimájává legyen a hordájában. De még Nagy Imrét is képes volt meggyalázni a fidiotizmus atyja. Anno Nagy Imre újratemetésén ragadta meg az alkalmat, hogy kis hőbörgő senkiből valakivé kezdjen válni. Jó 30 évvel később pedig Nagy Imre szobrát az éj leple alatt távolíttatta el a Kossuth térről. A liberális internacionálé volt alelnökéből a liberalizmust tűzzel, vassal tagadó és irtó önkényúrrá vált vezírünk mégis pár millió magyarnak a megfelelő vezető.

De csak 2022-ig. A Lex Borkaik, Lex Dézsik kora lejárt. Az állam mi mindannyian vagyunk, és nem egy beteg elme tulajdona kizárólag, aki az éjjel megálmodott agyrémeit feljegyezve, abból másnap törvényt farigcsáltasson az uralkodásának ravatalig fenntartása érdekében. A látszatdemokráciát is kipróbáltuk most, a puha és kemény diktatúrák után. Ez is büdös. Kukába vele!

Kovács József


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások