Hirdetés

Álhír, hecckampány és rágalom a veszprémi tanárok ezerforintnyi jutalmáról beszélni a Klebelsberg Központ szerint

Álhír, hecckampány és rágalom a veszprémi tanárok ezerforintnyi jutalmáról beszélni a Klebelsberg Központ szerint

2020. július 08. - 16:53
0 komment

 

Nem ezer forintot kaptak, hanem ezer forint értékű ajándékot.

A kép illusztráció

Hirdetés

Heves hangvételű közleményben válaszolt a Klebelsberg Központ (KK) szerdán a Magyar Narancsnak. Mint arról a portálunk is beszámolt, a lap vasárnap este azt írta: a KK veszprémi tankerületi központjától fejenként ezer forint értékben kaptak ajándék naptárat a tanárok Veszprém egyik középiskolájában.

A címben azonban nem ezerforintnyi, hanem ezer forint jutalom szerepelt. Ez az alap- és középfokú oktatási intézményeket fenntartó állami szervezet minősítése szerint „álhír”, erről beszámolni pedig „hecckampány” volt. Mint írták,  

a valóság ezzel szemben az, hogy a Veszprémi Tankerületi Központ 1000 Ft/fő keretet biztosított intézményei számára nem személyi jellegű kifizetésként, hanem tantestületi összejövetel, közös program vagy bármilyen egyéb, az intézményvezető által eldöntött célra fordítható összegként. Mivel az összeg felhasználásáról az intézményvezetők önállóan dönthettek, így tekintettel arra, hogy a járványhelyzet miatt számos helyen nem tartottak összejövetelt, ajándéktárgy vásárlásra is költhették ezt az összeget.

Hangsúlyozták továbbá, hogy a tankerületi központ felett álló Klebelsberg Központnak és Kásler Miklós emberierőforrás-miniszternek sem „volt tudomása a tankerületi központ, valamint az intézményvezető intézkedéséről, ezért egyszerűen rágalom hozzá kötni egy olyan döntést, amelyben sem hatásköre, sem illetékessége nincs”. Pedig az ajándék naptárral együtt a Magyar Narancs tudomása szerint egy Kásler-levelet is kaptak a tanárok.

Magyar Narancs azt is megjegyezte: közel két hetet vártak hiába a Klebelsberg Központ válaszára, mielőtt megjelent a sérelmezett cikk.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások