Hirdetés

80 százalékos átoltottságra volna szükség

80 százalékos átoltottságra volna szükség

2021. október 19. - 12:42
0 komment

 

Oroszi Beatrix szerint, ha nincs 80 százalékos átoltottság, akkor B-terv kell a védekezésben.

unsplash.com

Hirdetés

Oroszi Beatrix, a Semmelweis Egyetem epidemiológiai központjának vezetője azt mondta, hogy "80 százalékos átoltottságnál remélhetjük azt, hogy a koronavírus csak annyi megbetegedést okoz, amivel az egészségügyi rendszer biztosan meg tud küzdeni, enélkül B-tervre van szükség". Reményteli azonban az, hogy a mostani jelek szerint a negyedik hullám görbéje laposabb lesz, mint volt a másodiké és a harmadiké.

A kutató egy gazdasági konferencián arról is beszél, hogy megváltozott a társadalom hozzáállása is. Tavaly még elfogadtuk a korlátozásokat, most már sokkal nehezebben viszonyulunk ehhez a kérdéshez. Megállapítása szerint a negyedik hullám még a felfutási státuszban van Magyarországon. Nemzetközileg az látható, hogy a halálozások száma már nem fog annyira megugrani, mint a fertőzések terjedése, amely az oltás hatékonyságát bizonyítja.

Előrelépésre van azonban szükség az idősebbek átoltottságában, mert éppen a sérülékeny korosztálynál nem elég jó ez az arány más országokhoz képest. A harmadik oltás mindenképp ajánlott, ennek kulcsszerepe van a járvány hosszú távú lecsökkenésében - nyilatkozta Oroszi Beatrix.

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások