Hirdetés

75 ezren regisztráltak Ferenc pápa budapesti miséjére

75 ezren regisztráltak Ferenc pápa budapesti miséjére

2021. szeptember 06. - 07:07
0 komment

 

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjére 75 ezer embert várnak.

MTI fotó

Hirdetés

Öt kontinens ezerkétszáz millió katolikusa figyel ránk a következő napokban, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején - nyilatkozta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A főpap elmondta azt is, hogy sok nem katolikus keresztény most nem a felekezeti identitást figyeli, hanem azt, hogy "egy nagy keresztény találkozóra" van alkalom most Budapesten.

Erdő Péter kitért arra, hogy "a különböző programokra összesen több mint 200 ezren regisztráltak, de a legfontosabb eseményeken regisztráció nélkül is részt lehet venni. A legnagyobb esemény a záró szentmise, amelyet Ferenc pápa fog vezetni, arra több mint 75 ezer hívő regisztrált, és több csoport jelezte, hogy regisztráció nélkül jön el a misére" - összegezte a bíboros. Nagyon erős üzenete van Ferenc pápa jelenlétének - emelte ki Erdő Péter.

Az úgynevezett statiós miséknek valaha Rómában az volt a szerepük, hogy bizonyos napokon a város templomaiban nem tartottak szentmisét, csak egyetlen egy alkalommal, amelyet a város püspöke mutatott be, így azon vett részt a teljes papság és minden hívő. Ezzel vallották meg azt, hogy „Krisztus asztala körül valamennyien egyetlen közösséget alkotunk” - részletezte Erdő Péter bíboros.

Via Telex


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások