Hirdetés

27 orosz diplomatát utasítottak ki az Egyesült Államokból

27 orosz diplomatát utasítottak ki az Egyesült Államokból

2021. november 29. - 09:23
0 komment

 

Ezt az USA-ba akkreditált orosz nagykövet jelentette be.

unsplash.com

Hirdetés

Anatolij Antonov nagykövet közölte a Szolovjov Live YouTube-csatornának nyilatkozva azt jelentette be, hogy az Egyesült Államokr 27 orosz diplomatát utasított ki az országból. A misszióvezető részletezte a döntés rájuk nézve negatív következményeit: a káderhiánnyal küzdenek, a házastársak vízumának megvonása miatt pedig családok szakadnak szét. A diplomata azt is kifogásolta, hogy USA ellenfélként tekint Oroszországra, továbbá megjegyezte, hogy az oroszok Ukrajna elleni fellépését emlegetve, valójában csak Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kudarcait mentegeti.

Leonyid Szluckij, az orosz parlamenti alsóház külügyi bizottságának elnöke tegnap a TASZSZ-nak azt nyilatkozta, hogy biztos a Moszkva részéről történő megfelelő és arányos reakcióban. Moszkva a korábbi kiutasításokra és szankciókra már tavasszal korlátozta orosz állampolgárok alkalmazását a moszkvai amerikai nagykövetség számára. Oroszországban emiatt le is állt az amerikai beutazási engedélyek kiadása a diplomatavízumokon kívül.

Az orosz külügyi szóvivő október végén azt mondta, hogy körül-belül 200 orosz diplomata dolgozik az Egyesült Államokban, és ebbe beleértendő az ENSZ mellett működő képviselők is.

Via 444


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások