Hirdetés

170 milliárdos filmes bevételtől is eleshetünk a homofób törvény miatt

170 milliárdos filmes bevételtől is eleshetünk a homofób törvény miatt

2021. június 18. - 13:14
0 komment

 

Az egyik legrangosabb filmes szaklap elemezte az új magyar törvény lehetséges hatásait.

MTI / Mohai Balázs

Hirdetés

Az egyik legrangosabb filmes szaklap, a Variety elemző cikkben foglalkozik a kedden elfogadott homofób törvény lehetséges hatásaival. Az újság összegzi, hogy az elmúlt időszakban számos film választotta Magyarországot forgatása helyszínéül, köztük a WarnerBros., az Amazon és a Netflix is. 565,5 millió dollárt (megközelítőleg 170 milliárd forint) költöttek el a filmes vállalat Magyarországon 2019-ben.

Az új törvény azonban felülírhatja ezt a gyakorlatot. Közvetlenül a törvény elfogadása után már számos médiacég tiltakozott annak homofób szellemisége ellen a Warnertől az RTL-ig. Volt már rá példa, hogy egy filmes cég a diszkriminatív törvényi környezet miatt vonult ki egy-egy országból. A Disney, a Netflix, a Warner, a Sony és további cégek Georgia államot fenyegették bojkottál a szigorú abortusz törvény miatt, míg a Netflix egy LMBTQ-ellenes törvény miatt hagyta el Észak-Karolinát. Egy török sorozat gyártását pedig ugyanez a cég leállította, amikor Törökországban kicenzúráztak egy meleg karakert egy Netflix-sorozatból.

A Variety megkereste a filmiparért felelős magyar kormánybiztost, Káel Csabát, aki a lapnak azt nyilatkozta, hogy a törvény "a gyermekvédelmi rendszert" szándékozik erősíteni, és bízik benne, hogy a filmiparra nem lesz hatása, továbbá abban is, hogy a magasan képzett magyar filmes szakemberek jelenléte "fontosabb lesz a produkciók számára, mint a politika".

Via hvg.hu


 

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
Hirdetés

Friss hozzászólások