Hirdetés

133 bátor Sir Robin

133 bátor Sir Robin

2020. április 01. - 08:31

 

„A vész láttán ahogy tudott

Farkát behúzva elfutott

Ijedt szíve s ina szakadt

Midőn nyúlként bátran szaladt”

(Bátor Sir Robin – Gyaloggalopp)

Illusztráció: wikipédia

Hirdetés

Amint arról a Veszpresszó is beszámolt a hét folyamán, a népnemzeti kongresszus 133 bátor hőse, kiegészülve még pár alkalmi hőssel, megszavazta a tejhatalomtörvényt. Kiderült azonban, hogy miért volt szükséges e drákói szigorúságáról híres törvénynek ilyen sebességgel átmennie Camelot útvesztőin. Mint arra Örök Gábor, a nemzetközösségi média politológusa rávilágított egy posztban, a salátatörvénybe egy eddig nem hangsúlyozott részt is betettek, aminek amúgy nagy hagyománya is van a magyar nép ezeréves történelmében. (Mármint nem a salátatörvénynek. Ja, de annak is.) Ez az úgynevezett Szent László-i passzus, amelyet a Monty Python-rajongó honatyák csak Fekete Lovag-kiegészítésnek hívnak. Mindez arról szól, hogy akit lopáson érnek, annak keze levágassék, aki pedig ilyen vészterhes időkben közbeszerzést manipulál, annak teljes csonkítást ír elő a törvény.

Úgy hírlik, hogy ez volt az utolsó hagyományos gombnyomásos szavazás a Parlamentben, hiszen miután a törvény jogerőre emelkedett, a kormánypárti képviselők már eredeti szavazódroid feladatukat sem tudják ellátni, biztosítva a valódi tejhatalmat A. királynak.

Jó hír 1: a növekvő munkanélküliségi mutatók eltűnni látszanak, hiszen egyre nagyobb szükség van hóhérokra.

Jó hír 2: Para László, az iparkamra elnöke bejelentette, hogy OKJ-s hóhérképzés indul. Amíg a járvány tart, mindezt egy 6 hetes digitális kurzuson sajátíthatják el a jelentkezők.

(Ma amúgy 2020. április 1-je van.)

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.
Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.
Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.
 
 
 

 
Hirdetés

Friss hozzászólások