Zebrán ütött el két gyalogost egy veszprémi férfi

Zebrán ütött el két gyalogost egy veszprémi férfi

2020. május 08. - 06:39

 

Az egyik gyalogos súlyosan megsérült a balesetben, amit a gyanú szerint egy 52 éves férfi okozott. Az ügyben most zárták le a nyomozást a rendőrök, írja a police.hu.

Illusztráció: police.hu

Egy 52 éves helyi lakos Veszprém külterületén közlekedett személygépkocsijával 2020. február 28-án a késő esti órákban. Haladása során egy kijelölt gyalogos-átkelőhelynél nem biztosított elsőbbséget a rajta áthaladó két személynek, és járművével elütötte őket. A baleset következtében az egyik gyalogos súlyos, a másik pedig könnyű sérüléseket szenvedett. A sofőr ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

 A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

A veszprémi MOST Egyesület A nagy zebrales címmel készített nemrég egy kisfilmet, amelyben a helyi gyalogátkelőhelyek biztonságosságát vizsgálták meg, mivel az elmúlt időszakban több gázolás is történt a városban a zebrákon. A videót itt tekinthetik meg.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.