Visszatér Budapestre a Viking Sigyn?

Visszatér Budapestre a Viking Sigyn?

2019. június 10. - 09:02

 

Hétfő reggel elhagyta Esztergomot és Budapest irányába tartott Viking Sigyn szállodahajó. A Vessel Finder portál adatai alapján a 24.hu megírta, hogy vasárnap este már az országhatárnál járt a hajó, amely május 29-én a Hableány turistahajóval ütközött Budapesten, és elsüllyesztette azt.

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón május 30-án. Fotó: MTI / Lakatos Péter

Arról nincsenek pontos információk, hogy miért térhet vissza a fővárosba hajó, igaz, a dél-koreai külügyminisztérium többször is kérte a magyar kormánytól, hogy foglalják le a hajót, de a magyar hatóságok azt mondták, hogy minden szükséges bizonyítékot begyűjtöttek a hajóról, ezért engedték el a baleset után.

A hajót, amelyről nem tudni, hogy a nyomozás miatt térhet vissza, vagy utasokat szállít, eredetileg csütörtökre várták vissza Budapestre. Ugyanakkor az is kérdéses, hogy a Viking Sigyn valóban megérkezik-e a fővárosba, ugyanis a Vessel Finderen azt írják, hogy a célállomás Visegrád.

A dunai hajóbaleset huszadik halálos áldozatát vasárnap találták meg, még hét dél-koreai utast, és a Hableány magyar kapitányát keresik a hatóságok.