Vírusmentes vásárlás – virtuális piactér indul Balatonalmádiban

Vírusmentes vásárlás – virtuális piactér indul Balatonalmádiban

2020. március 31. - 14:04

 

A koronavírus-helyzet országosan és a településeken is több olyan intézkedést tett szükségessé, amely nem kedvez a helyi kis- és középvállalkozásoknak, kereskedő- és szolgáltatócégeknek, mezőgazdasági termelőknek. Balatonalmádi önkormányzata azt szeretné, ha a helyi lakosok által működtetett és a helyben tevékenykedő vállalkozások valamennyien túlélnék ezt a gazdaságilag nehéz időszakot, ezért egy új kezdeményezést indítanak útnak, egy virtuális almádi piacteret – közölte Kepli Lajos, a város polgármestere.

Illusztráció: pixabay.com

A  virtuális piactér online felülete kialakítás alatt áll. Itt az őstermelőktől kezdve a kereskedő- és vendéglátócégekig regisztrálhatnak mindazok, akik Almádi területén szolgáltatnak. Az internetkapcsolattal nem rendelkező mezőgazdasági őstermelők részére segítséget biztosítanak. A rendszer három lábon áll: a kínálati oldal (eladó), a keresleti oldal (vevő) és szükség esetén a kiszállítást végző harmadik fél.

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a vevők néhány kattintással válogathassanak és rendelhessenek otthonukban maradva a helyben fellelhető áruk és szolgáltatások közül, amelyeket házhoz is szállítanak. Az oldalon történő regisztráció a veszélyhelyzet ideje alatt az eladó és a vevő számára egyaránt díjmentes.

„Ezzel talán terhet tudunk levenni a Családsegítő munkatársai és önkéntesei válláról is, hisz az otthon maradók közül sokan ezen az úton is meg tudják majd oldani a napi szükségleteik szerinti vásárlást.

Terveink szerint az oldal tesztüzemben már a jövő héten elindul. A tapasztalatok alapján fogjuk fejleszteni és felhasználóbaráttá tenni. A regisztráció módjáról és mikéntjéről hamarosan újabb tájékoztatással jelentkezünk. Előzetes szándék jelezhető már most a jelentkezes@almadipiac.hu e-mail címen.

Maradjanak otthon továbbra is, saját biztonságuk érdekében. Segítünk átvészelni a veszélyhelyzet időszakát!" – írta Facebook-bejegyzésében Kepli Lajos polgármester.

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.
Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.
Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.
A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.