Veszpresszó

Simicska Lajos új üzletbe kezdett

Régóta nem lehetett hallani Simicska Lajosról, aki 2018-ban végleg feladta káromkodásokba fulladó harcát Orbán Viktorral szemben, és megvált teljes cégbirodalmától, amelynek jelentős része aztán az új főoligarchának megtett Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos körénél landolt. Tavaly év végén azonban változtatott főtevékenységén a cég – vette észre a 24.hu.

Nem az E10 menti meg a bolygót

Korábban már írtam az E10 üzemanyag és a világ megmentése közötti összefüggéssel szembeni aggályomról. Mostanra befejeződött egy valódi adatokon alapuló, valós körülmények közötti összehasonlítás.

Követeléseket küldtek a Balatonért aggódó civilek a kormánynak

Demonstrációt szervezett az Összefogás a Balatonért csoport tegnap Balatonfüreden, ahol a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja tartja évnyitó frakcióülését. A civilek korábban petíciót indítottak, hogy megakadályozzák a Balaton környezetének további rombolását, a tegnapi demonstráción pedig Füleky Zsolt helyettes államtitkárnak akarták átnyújtani a követeléseket. Helyette Bóka István füredi polgármester, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke vette át a levelet.

A fideszesek 40 százalékának is tetszik, ami Budapesten történik

Népszava megbízásából január végén-február elején készített közvélemény-kutatást a Publicus Intézet, eszerint a lakosság 35 százaléka elégedett azzal, ami az országban történik, de még a Fidesz táborában is komoly tiltakozás kíséri például azt, hogy a kormány erővel Debrecenbe költöztetné a Természettudományi Múzeumot.

Demonstráció a Balatonért

Több mint kétezren írták már alá azt a petíciót, amelyet az Összefogás a Balatonért csoport indított annak érdekében, hogy megakadályozzák a további rombolást a tó környékén. A szervezők azonban nem elégszenek meg az aláírásgyűjtéssel, demonstrációval is nyomatékot adnának követelésüknek.

Oldalak