Vélemény – Időparadoxon

Vélemény – Időparadoxon

2020. március 17. - 10:31

 

Nézem a srácot a vlogján. A karanténból közvetít és meséli el az előzményeket, amelyek eredményeként ott látjuk.

Megdöbbentem. Nem attól, hogy a fiatalember hihetetlenül érett és már-már bölcs benyomást kelt, hanem a történetén, történetükön. A fiatalok néha sokkal bölcsebbek, mint például az az 58 éves manipulátor, aki a miniszterelnökünk. A fiatalember tudja, hogy nem hazudhat. Tudja, hogy azonnal vége a vlognak, ha nem őszinte és nem az igazat közvetíti. Az 58 éves miniszterelnököt pedig a hazugságai tartják a pozíciójában. 

Érdekes tényt tárt fel a fiatalember. Az édesanyja március 2-án már beteg volt a koronavírustól. De ugye nem szűrték, nem vizsgálták, csak a beszámolója alapján távdiagnózist kapott. Március 5-én viszont az 58 éves miniszterelnök halálra vált arccal bejelentette, hogy van koronavírus-fertőzött az országban. Iráni! Naná! Egy magyar hölgy nem lehetett az első. Akkor borul a szcenárió, hogy a vírust keletről, a bevándorlási irányból kell megkapnunk. Már előre megágyaztak neki a migrációs hírekkel, és azzal, hogy a migránsokat és a vírust elkezdték összemosni. Jobb lett volna, ha szír vagy afgán a fertőzött. Jobb lett volna, ha menekült. De az iráni sem volt rossz. Kevés volt az idő. Kicsit csúnya, hogy egyetemista, de így is sokkal jobb, mint ha magyar lenne. Az iráni vonalat természetesen színezik. Már többüket kiutasították, mert a karantént védőruházat nélkül és engedély nélkül elhagyták. Mert ezek olyanok! A migráncshisztin tartott híveknek ennyi elég is.

A srác bejelentkezésében elhangzottak után bennem feltámadt a gyanú, hogy az irániak talán nem véletlenül tették, amit tettek. Csak azt hallani, hogy a karanténban mindent megkapnak az elhelyezettek, de azt nem tudjuk, hogy mi az a minden? Miért nem mutatják be, hogy hogyan is néz ki a karantén? Miért nem mutatják meg, hogy mit ehetnek, ihatnak az ott elhelyezettek? Kíváncsi lennék, hogy az irániakkal milyen módon kommunikáltak? Kíváncsi lennék, hogy egy betegség árnyékában bebörtönözve lévő embernél a pszichés problémákra figyelnek-e? A kezdetekről regélek. Arról beszélek, amikor még csak pár fertőzött és fertőzésgyanús eset fordult elő a statisztikákban. A kór még szórványos és megfelelő intézkedésekkel megfogható. Nyilvánvaló, hogy sok száz esetnél már nem lehetséges karanténba szállítani a gyanús eseteket, hiszen a járvány már kialakult. De a járvány kitörését megelőző időszakban ez a szokás.

A srác bemutatta az eljárásrendet is. Na jó, rendnek ezt a kapkodást, küldözgetést, várakoztatást, elválasztást, széttagolást nem lehet nevezni… Ezek a járványharcosok mire készültek? Bebábozódva töltötték a járvány kitörését megelőző időt? Tizenegy perc alatt a srác lerántja a leplet az egész kormányzati tájékoztatási kampányról és a sok szövegelésről a vírus elleni harccal kapcsolatban. Ha egy sima melós egy szalagnál úgy végezné a dolgát, ahogy a családdal kapcsolatban dolgozott a járványügy, akkor pár pillanat múlva már nem lenne a cég dolgozója az illető. Az irániakra visszatérve csak remélni merem, hogy a vlogoló által bemutatott, étkezésre kapott 50 gramm májkrémnél kicsit figyeltek, és vallásukra tekintettel nem sertésmájkrémet kaptak!

Ezek után pedig higgyük el a koronavírussal kapcsolatban megjelent számokat a kormányzati oldalon! Bízzunk bennük, ámbár folyamatosan lebuknak, hogy az igazmondás nem az erősségük. Amatőrök voltak. Elő is rántották a kommunikációs pusztítójukat, Kovács Zoltánt, a kommunikációs akciócsoport fejét, akit az igazság még soha nem zavart meg a közlései közben. A legfőbb vezír mosolyoghat az első fellépése után. Soros pénze a párt számára legeszmeibb tagjuk kiképzésében a legjobb helyre került. Performansza közben néha felnőtt az 58 éves manipulátor szintjéig.

Kovács József