Vélemény: Ami a hét pont mögött van

Vélemény: Ami a hét pont mögött van

2019. február 11. - 09:06

 

Hétpontos, úgynevezett családvédelmi akciótervet jelentett be vasárnapi évértékelőjén Orbán Viktor. Az alábbiakban dr. Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi elemző, szakértő, több egészségüggyel kapcsolatos cikk szerzőjének véleményét olvashatják, amelyet ma egy Facebook-posztban tett közzé.

Illusztráció: flickr

„Remek az a hétpontos akcióterv, amely tegnap elhangzott az évértékelőn. 

Biztosan szaporodni fogunk, úgy, hogy a megszületendő gyermekeknek nem biztosított a korrekt oktatása és az egészségügyi ellátása.

Így a mélyszegénységben élő réteg fog szaporodni azért, hogy a cseréből kapott pénzért ki tudjon törni, fenn tudjon maradni.

De nem fog kitörni, mert rohad az oktatás és nem ad esélyt a kitörésre. A legjobb kilátással is a gyártósornak szülnek.

Az oktatás rohadása tovább rántja a szakadékba az egészségügyet. A mostani nem túl fényes egészségügyi ismeretek tovább csökkennek, egyre nagyobb nyomás nehezedik a jelenlegi is elégtelen ellátóhálózatra.

Ki fogja a megnövekedett populációt ellátni?

Aki tud, az menekülni fog továbbra is az országból azért, hogy a gyermekeinek megfelelő oktatást és egészségügyi ellátást biztosítson. 

Miközben a születéskor várható élettartam drasztikusan csökken és az idő előtti halálozás drasztikusan nőni fog.

A rohadó egészségügyben egyre kevesebben élik meg a nyugdíjkorhatárt és halnak meg aktív korukban, miközben egyre nagyobb lesz a termelésből betegség miatt kieső idő.

Ez lesz a gazdasági csoda!"