Változik a forgalmi rend a 8. számú főúton Veszprémben

Változik a forgalmi rend a 8. számú főúton Veszprémben

2020. április 30. - 15:12

 

Április végén megkezdődött a veszprémi déli elkerülő négysávossá bővítése, emiatt az új Budapesti úti csomópontnál (46+900 – 48+200 km sz.) május 4-től július végéig lezárják a 8. sz. főút Körmend felé vezető oldalán a külső sávot mintegy 1,3 kilométer hosszban – közölte a NIF Zrt.

Illusztráció: pixabay.com

A veszprémi déli elkerülő szakaszt a litéri és füredi csomópontok között 7,5 kilométeren négysávossá bővítik, a lámpás csomópontok helyett külön szintű csomópontokat alakítanak ki, a meglévő burkolatot felújítják, korszerűsítik.  A beruházásnak köszönhetően a Balaton és Budapest közötti, rendkívül forgalmas útszakaszon megszűnhetnek a rendszeres torlódások.

Kérik, hogy az érintett szakaszon közlekedők fokozottan figyeljenek a megváltozott forgalmi körülményekre.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg. A kivitelezést a Strabag Építő Kft. végzi nettó 25,3 milliárd forint értékben – olvasható a közleményben.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.