Ujhelyi: Több tízezer gazdasági bevándorló érkezik Magyarországra a kormány szervezésében

Ujhelyi: Több tízezer gazdasági bevándorló érkezik Magyarországra a kormány szervezésében

2019. május 16. - 11:38

 

Ujhelyi István európai hatósági vizsgálatot kezdeményez a Fidesz-kormány által szervezett, Ukrajnából érkezett több tízezer gazdasági bevándorló munkavállalásával kapcsolatban. A kormánytól azt követeli, adjon számot arról, hány munkavállalói engedélyt adott ki az elmúlt hónapokban, és kik szervezik a gazdasági bevándorlást elősegítő programokat.

Forrás: mszp.hu

A bejelentést székesfehérvári fórumán tette meg az MSZP EP-képviselője, mivel komoly problémának tartja, hogy Magyarországra az Európai Unióin kívülről több tízezer gazdasági bevándorló érkezik a kormány szervezésében.

Tudható – mondta Ujhelyi István –, hogy a Fideszhez közel álló vállalkozók és oligarchák nyerészkednek azokon a szerencsétlen embereken, akiket Mongóliából, Indiából, Ukrajna nem magyar lakta területeiről idehoznak, hogy letörjék a magyar munkavállalók bérharcát.

A céljuk az, hogy ellehetetlenítsék a szakszervezeteket, a magyar munkavállalókat az első mondvacsinált hiba után kirúgják, helyükre az EU-n kívülről kiszolgáltatott helyzetben lévő munkaerőt vegyenek fel. „Kérdezem a fideszes kormányt, polgármestereket, önkormányzati vezetőket: nem sül le a bőr a képükről, hogy hazug kampánnyal a magyar lakosságot az európai intézmények ellen uszítják, és eközben ukrán, mongol és indiai gazdasági migránsok behozatalával üzletelnek?”

Ujhelyi szerint Székesfehérváron ez igazi vészhelyzetet jelent, és ha így folytatódik, egy-két év múlva Magyarországon senki nem érezheti magát biztonságban. Mindenki mögött ott állhat olcsó munkaerejével a helyére pályázó, az Európai Unión kívülről származó gazdasági migráns.

Ujhelyi hangsúlyozta, ez nemcsak székesfehérvári jelenség, ugyanerről számolnak be más településeken is, Sopronban, Szombathelyen, Veszprémben, Békésen át Borsodig. Az MSZP EP-képviselője felszólította a kormányt, adjon számot arról, hány munkavállalási engedélyt adott ki az elmúlt hónapokban, és hogy kik szervezik a gazdasági bevándorlást elősegítő programokat.

Forrás: Hírklikk