Újabb szűrési nap Veszprémben

Újabb szűrési nap Veszprémben

2020. május 11. - 15:35

 

Veszprémben plusz szűrési napot tart szerdán a Semmelweis Egyetem az országos koronavírus-szűrés részeként. Május 13-án, szerdán 10 és 13, illetve 14 és 18 óra között várják azokat, akik bekerültek az országos reprezentatív mintába, de még nem vettek részt a szűrésen – közölte a Semmelweis Egyetem.

Koronavírus-teszthez vesz mintát egy nő orrnyálkahártyájáról a Semmelweis Egyetem szakembere. Fotó: MTI/Komka Péter

A szűrésre nemcsak a városból, hanem a megyéből érkezőket is várják. A reprezentatív mintába kerülésről mindenkit levélben értesítettek, de az Ügyfélkapun keresztül is tájékoztatást kaptak.

Helyszín: Veszprém: Agora, 8200 Veszprém, Táborállás tér 1.
 
A vizsgált személyek megtudhatják, hogy átestek-e már a fertőzésen vagy épp fertőzöttek-e. Annak érdekében, hogy a felmérés minél pontosabb képet mutasson a hazai járványügyi helyzetről, rendkívül fontos, hogy akik meghívást kaptak, el is menjenek a szűrésre. A vizsgálatban való részvétel teljesen biztonságos, az időpontokat úgy szervezték meg a szakemberek, hogy ne alakuljon ki várakozás másokkal egy légtérben.

Az országos felmérés május 14-ig tart, az eredményeket május végéig összesítik. Az országos reprezentatív vizsgálatba önkéntes alapon nem lehet jelentkezni, ugyanakkor a későbbiekben lesznek még hasonló felmérések a H-UNCOVER nevet viselő kutatás keretében.

Aki meghívást kapott a szűrővizsgálatra és kérdése van, az a következő, ingyenesen hívható számon kaphat felvilágosítást: +36-80-808-200

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.