Újabb hangfelvétel arról, hogy próbálta a Fidesz megvenni a polgármesterjelöltet

Újabb hangfelvétel arról, hogy próbálta a Fidesz megvenni a polgármesterjelöltet

2019. október 08. - 07:44

 

Újabb hangfelvétel került elő arról, hogy próbálták meg tiszafüredi fideszesek lekenyerezni Spisák Györgyöt, hogy ne induljon polgármesternek. 

Oroján Sándor. Fotó: Egri ügyek

Ahogy mi is beszámoltunk már róla, a múlt héten az Egri ügyek portál megírta, hogyan fenyegeti a NER a települések vezetőit. Most egy újabb felvétel került az újság birtokába, amelyen arról beszélnek, hogy mivel lehetne rávenni Spisák Györgyöt arra, hogy hagyja abba a politizálást és ne induljon. A felvételen többek között elhangzik, hogy megsegítenék Spisákot egy kis pályázati pénzzel is. 

A beszélgetésrészlet elején Tiszafüred első embere beszélt Spisák Györgyről, aki a városban önkormányzati képviselő, és aki akkor még egy másik településen a közigazgatásban dolgozott. Az egyeztetés során arról diskurálnak a fideszes felek, hogyan és mit kellene tenni Spisákkal, hogy ő végül ne a politikai ellenfelek táborát népesítse:

„Jó Egerrel a kapcsolat, egyházi téren, politikai téren, polgármester úrral, veled is. Egyébként nagyon sajnálom, én tavaly is mondtam neked, végtelenül kínos, hogy ebbe bele lettél rángatva, illetve polgármester úr, de azért ezt látni kell, hogy ez nem csak egy… Ez kétszálú ellentét. Egy félig jegyzői funkciót vagy munkakört tölt be, de közben ő politizál. Tehát nem is értem, döntse el, mit is szeretne, és akkor hagyjuk dolgozni, mondjátok mindketten hogy kiváló szakember. De akkor mért nem végzi a munkáját?” - ezt mondja a felvételen a tiszafüredi fideszes polgármester. 

Erre reagál Oroján Sándor„Mondjon le akkor Tiszafüreden! Az nektek elfogadható, hogy azt kérjük tőle, hogy ott mondjon le?”

Akkor kenjük meg!

Majd jön ismét a tiszafüredi polgármester, aki elmeséli, hogy a Fidesz hogyan környékezi meg azt, akit ellenfélnek tekint, és milyen lehetőségek merülhetnek fel azért, hogy átállítsák a kormánypártnak eddig még nem behódoló embereket:

Három éve erről beszélünk vele. Négyszemközt is leültem akkor vele. De ő azt mondta, ő azért akarja megtartani a képviselőséget, mert ő nem lát arra garanciát, hogy amikor, hogy akkor mi nem bántjuk a családját. Amikor mondtam neki, Gyuri, ha kell, akkor én leírom, tehát amit mondtál, hogy nyilatkozzon ő is, hogy lenyilatkozza, hogy lemond, és nem indul el polgármesternek, és hagyjuk őt békén, én meg lenyilatkozom itt akár nyolc vagy tíz tanú előtt, hogy én békén hagyom őt is meg a minden. És akkor így nem is kéne (…), mert tavaly vagy tavalyelőtt ezt megteszi, akkor is én ezt aláírtam volna, meg ő is, akkor nem így néznénk ki, (…) meg tavaly se (…). És akkor ti is látjátok, hogy nem az a szándék vezérel bennünket, hogy mi most mindenáron őt kicsinálni. Egyszerűen azt akarjuk, hogy hagyjon bennünket békén, hagyjon dolgozni. (…)

Mivel nem bizottsági tag (…), sem bizottsági elnök, ezért alacsonyabb tiszteletdíjat kapjon, ami 70 ezer forint. Mert ha az anyagi oka számít, akkor még az sincs ellenemre, hogy kapjon valamit egy pályázatban, például egy megbízási szerződéssel vagy valamivel. Ebből láthatjátok, hogy nem az a célunk, hogy őt ellehetetlenítsük. Akár vonuljunk ki ebből a történetből úgy, hogy egy forinttal ne kapjon kevesebbet, de világosan el kell dönteni, hogy ő politizálni akar vagy köztisztviselő akar lenni.

Próbálkoztunk őt, hogy átállítható-e és akkor álljon át, próbálkoztak vele (…). Én azt is meg tudom ígérni, hogy itt helyben nálunk őt emiatt nem fogják piszkálni, tehát én a Fidesz szimpatizánsainkat meg saját szimpatizánsainkat meg fogom kérni, hogy ne kezdjenek ironizálni meg irkálni, minél csendesebben szaladjon ki. Tehát az, hogy ő lemond, és eltűnik a választás előtt egy évvel, az is ugyanúgy kivitelezhető. Tehát nem kell ezt neki akkor ezt tudnia neki”.