Újabb bírósági végzés, ezúttal a TV2 állított valótlanságokat a Jobbikról

Újabb bírósági végzés, ezúttal a TV2 állított valótlanságokat a Jobbikról

2019. január 12. - 11:30

 

Azt állították a pártról, hogy Czeglédy Csaba pénzelte, de ez nem igaz.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a TV2-nek az alábbi helyreigazítást kell közölnie a Tények című fideszes propagandaműsorában:

A Tények 2018. március 30-án sugárzott adásában a „Czeglédy Csaba a Jobbikot is pénzelte" képaláírással közölt híranyagban valótlanul állítottuk, hogy Czeglédy Csaba korábban pénzt adott a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak.

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom megállapodott Czeglédy Csabával arról, hogy ügyvédi megbízásért cserébe pénzzel segíti a jobbikos kampányokat.

A valóság ezzel szemben az, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Czeglédy Csaba között nem volt semmilyen kapcsolat, soha nem jött létre köztük semmilyen megállapodás és az illető személy a Jobbiknak soha nem nyújtott semmilyen támogatást."

Ez nem az első, nem is a második eset, hogy a fideszes propagandamédiumokról bírósági végzés mondja ki, hogy valótlanságokat állítottak. A legtöbb ítélet éppen az április 8-i választások után született meg. Legutóbb a Veszpresszón itt írtunk az egyik perről, amelyet a Pesti Srácok ellen nyert meg Czeglédy Csaba. Ebben az ügyben a korábbi veszprémi független képviselőt, Kész Zoltánt is megrágalmazták.

hvg.hu / veszpresszo.hu