Új menetrendet kér az ellenzék a V-Busz járataira

Új menetrendet kér az ellenzék a V-Busz járataira

2020. május 20. - 11:14

 

Levélben fordultak Porga Gyula veszprémi polgármesterhez a közgyűlés MSZP–LMP–Párbeszéd frakciójának tagjai, amelyben azt kérik, hogy minél előbb lépjen életbe egy finanszírozható és a lakossági igényeket jobban kielégítő menetrend a város tömegközlekedését biztosító V-Busz Kft.-nél.

A Benczik Gabriella és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselők, valamint Hartmann Ferenc frakcióvezető által aláírt levélben emlékeztetnek arra, hogy a polgármester által Katanics Sándor (DK–Szakszervezet) frakcióvezetőnek írt – és a Facebookon nyilvánosságot kapott – levélben az áll, hogy a legfrissebb utasszámlálási adatok alapján úgy tervezik, június 2-án, kedden a tanszüneti menetrend lépne életbe a V-Busz járatain, amennyiben a veszélyhelyzet nem emelkedik magasabb fokozatra.

Véleményük szerint azonban ez önmagában nem elégséges változás, ugyanis a 2019. december 15-től bevezetett menetrend számos kritikát váltott ki a lakosságból, amelynek a 2020. január 30-án a városházán megtartott ellenzéki közmeghallgatáson is sokan hangot adtak. Az eseményhez kapcsolódóan Porga Gyula polgármester és a V-Busz Kft. ügyvezetője arra tett ígéretet, hogy felülvizsgálják a menetrendet. A februári közgyűlésen pedig, Hartmann Ferenc frakcióvezető napirend előtti kérdésére válaszolva, a polgármester megerősítette, hogy dolgoznak a menetrendi módosításon.

„Itt az idő, hogy az indokolt és finanszírozható igények figyelembevételével egy új menetrend lépjen életbe. Tisztelettel kérjük, ennek megfelelően tervezzék a helyi járatos szolgáltatás működtetését, és határozzák meg a menetrendváltozás időpontját!" – kérik levelükben az MSZP–LMP–Párbeszéd frakció tagjai.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.