Szabó Tímea szerint a Fidesz érdeke, hogy ellenzéki képviselőket hallgassanak le

Szabó Tímea szerint a Fidesz érdeke, hogy ellenzéki képviselőket hallgassanak le

2019. október 01. - 06:39

 

A Párbeszéd képviselője szerint a felvételen, amelyen Karácsony Gergely hallható, nem egyetlen elnökségi ülés részletei vannak.

A Párbeszéd elnökségének több ülésén készült hangfelvételekből vágták össze azt Szabó Tímea szerint, amelyen Karácsony Gergely, a közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél többek között Zugló szétlopásáról és a családját ért fenyegetésről.

A párt országgyűlési képviselője hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, három dologból tudják, hogy a felvétel elnökségi ülésről származik. Az egyik, hogy felismerte rajta a saját gyereke hangját (van, hogy a kicsit magával viszi néhány ülésre, ha a felügyelete máshogy nem megoldható), illetve, hogy Erőss Gábor és a szintén PM-es Mach Péter is felismerte rajta a hangját.

Szabó úgy véli, hogy a felvételen kiragadott mondatok hallhatók, ami annak jele, hogy nem egyszeri hangrögzítésről van szó: szerinte rendszeresen készültek hangfelvételek az elnökségi ülésekről, ami nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet. Éppen ezért kezdeményezni fogják a nemzetbiztonsági bizottság összehívását, valamint kedden feljelentést is tesznek a rendőrségen. Keresik továbbá azokat a fórumokat, ahová mindezek után fordulhatnak.

Azt, hogy hogyan készülhettek a hangfelvételek – valaki telefonnal rögzítette őket vagy esetleg bepoloskázták a helyiséget, ahol a párt elnöksége összegyűlt –, nem tudta megmondani Szabó. Kijelentette ugyanakkor: szerinte a Fidesz érdeke, hogy ellenzéki képviselőket hallgassanak le.

via hvg.hu