Sok veszítenivaló már nincs

Sok veszítenivaló már nincs

2019. október 04. - 12:44

 

A Veszpresszó is beszámolt arról, hogy dr. Balatincz Péter, ajkai traumatológus nyílt levelet tett közzé azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Tramumatológusok Társasága elhalasztotta az akcióját, ami felhívta volna a politika figyelmét az egyre romló állapotokra. Most a Népszava készített interjút a Magyar Orvosi Kamara Veszprém megyei választó kerületi elnökével, hogy miért nem omlott még össze látványosan a baleseti ellátás.

dr. Balatincz Péter. Fotó: Népszava

Idézetek az interjúból:

„Ezek gyógyíthatatlanok!” „Tényleg elhiszik?!” „Hülyét csináltak az orvosokból!” „Nem ők szívnak, hanem mi a betegek!” – írta néhány olvasó azután, hogy kiderült: a traumatológusok megint adtak egy hónapnyi türelmi időt a kormánynak a nyár eleji ígéretei teljesítésére. Ön mit gondol a döntésről?

Villámcsapásként ért a hír, hogy az önkormányzati választások közelségére tekintettel a Magyar Traumatológus Társaság adott még egy hónap türelmi időt. Már azt sem világos, hogy miért. Mi köze a traumás esetek finanszírozásnak, ahhoz, hogy egy falu lakosai kit választanak polgármesternek? Vagy mi is álljunk le a rosszul finanszírozott, halasztható műtétekkel, csak mert közeleg a polgármester-választás? Taktikailag rossz lépés volt a traumatológus társaság múlt hétvégi döntése, és az is, hogy az Országos Baleseti Intézet orvosai visszakoztak az azonnali rendkívüli felmondástól.

Mitől félhetnek a társai?

Elképzelni sem tudom, sok veszítenivaló már nincs. Egyébként nem először történik meg ez a tagsággal: 2006-ban a traumatológusok győri közgyűlés lett arcon csapva, akkor plusz három havi júdáspénzért egyeztek ki a kormánnyal. Aztán tizenhárom évig csend volt. Tavasszal megint kiállt a szakma a követeléseivel, de most ismét újabb és újabb türelmi időt adtak. Ürügy pedig mindig adódhat, hogy miért lehet tovább húzni az időt. 

A teljes interjú itt olvasható.