Hirdetés

Sikerült kiemelni a Hableány roncsát

Sikerült kiemelni a Hableány roncsát

2019. június 11. - 13:23

 

Kiemelték és egy uszályra helyezték a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót kedden Budapesten, a Margit hídnál.

A mentést végző búvárok pihennek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésekor a Margit hídnál. Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Hirdetés

A mentőcsapatok reggel fél hatkor kezdték meg a kiemelést, hamar sikerült a roncs egy részét a víz fölé emelni, utána viszont a könnyebb kiemelés érdekében órákig szivattyúzták ki a vizet a hajó testéből. 

Délelőtt fél 11-ig négy holttestet emeltek ki a hajótestből, köztük egy kislányt és az édesanyját, illetve valószínűleg a hajó kapitányát. További négy holttestet még keresnek a mentőcsapatok.

A mentés során több búvár is holttestek után kutatott a hajótestben, de a vastag iszapréteg annyira akadályozta a búvárok munkáját, hogy a szakemberek végül úgy döntöttek, majd az elszállítás után vizsgálják át a roncsot.

Információk szerint a hajót a csepeli kikötőbe szállítják, itt átnézik a hajóban lévő iszapos réteget, és megkezdik a helyszíni szemlét és a roncs vizsgálatát.

9 óra után Pintér Sándor belügyminiszter is megérkezett a helyszínre, majd nem sokkal később távozott. Mentés közben a mentőcsapat egyik tagja a vízbe esett, de a TEK és a tűzoltók gyorsan kimentették.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások