Retteghetnek az ellenzéki pártok, az ÁSZ ellenőrzi őket 2019 második felében

Retteghetnek az ellenzéki pártok, az ÁSZ ellenőrzi őket 2019 második felében

2019. július 10. - 14:03

 

Közreadta 2019-es második féléves ellenőrzési tervét az Állami Számvevőszék, hét pártot és alapítványainak gazdálkodását veszik górcső alá, a Fidesz most kimarad a szórásból – írja a hvg.hu.

Közzétette 2019-es második féléves ellenőrzési tervét az ÁSZ. A számvevőszék hét költségvetési támogatásban részesülő pártnál fog kopogtatni, a Demokratikus Koalíció, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Lehet Más a Politika, Magyar Liberális Párt – a Liberálisok, Magyar Szocialista Párt, Párbeszéd Magyarországért Párt, valamint a felszámolás alatt lévő Együtt – a Korszakváltók Pártja retteghet, mit talál nála a közpénzek elköltésének őre. Főleg azután hogy szinte mindegyiknek volt már baja ebből, legalább is az ÁSZ többször felfüggesztette a pártok állami támogatásának kifizetését ilyen-olyan okok miatt, amiket a pártok vitattak. A pártok mellett a pártalapítványokat is ellenőrzi az ÁSZ.

A Fidesz megnyugodhat, 2019 hátralevő részében már nem dörömböl a párt Lendvai utcai ajtaján az ÁSZ.

Ellenőrzi még az ÁSZ a NAV-ot, egyéb irányító szerveket, az állami gazdasági társaságokat, folytatja az MVM ellenőrzését és az állami vagyon feletti tulajdonosi tevékenységekét is. Árgus szemekkel fogja átvizsgálni a gyerekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok ellátóit, a szegények felemeléséhez kapcsolódó feladatok elvégzőit, és megkezdődik a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Alap és a családtámogatási szakterület ellenőrzése.