Rendőrségi helikopterrel sietett alapkövet letenni Szijjártó

Rendőrségi helikopterrel sietett alapkövet letenni Szijjártó

2019. július 30. - 06:38

 

Minisztériuma szerint közfeladatnak számított a nyergesújfalui gyárlátogatás.

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Nem magáncég, hanem a rendőrség helikopterével sietett Nyergesújfalura, hogy letehesse a japán tulajdonú Zoltek Zrt. helyi üzemének alapkövét  – írja 24.hu A hírportál Demeter Márta (LMP) parlamenti levelezését idézve számol be a fejleményről: a képviselőnő arra volt kíváncsi, hogy milyen magyar vagy külföldi céggel szerződött helikopteres szolgáltatásokra a külügy, mennyibe került ez az út (Demeter számlamásolatot is kért erről), és mi alapján döntik el, hogy a külügyminiszter milyen járművel utazik egy eseményre. 

Főnöke megbízásából Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt válaszolta, hogy Szijjártó Péter

rendőrségi helikopterrel utazott, mint minden olyan korábbi esetben, amikor a közfeladatok ellátása ezt indokolta.

Hozzátette, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak egyébként pedig nincs szerződése semmilyen helikopteres szolgáltatást végző céggel. Azt, hogy a közpénzből fizetett út mennyibe került, Menczer nem tartotta fontosnak elárulni.  Szijjártó helikopterezéséről korábban az Index írt először, ők azt is megjegyezték, hogy a Zoltek épülő üzeme autóval csak egy órára lett volna a minisztérium épületétől.

via nepszava.hu