Rasovszky Kristóf odaadta aranyérmét Mohamed Ibrahimnak

Rasovszky Kristóf odaadta aranyérmét Mohamed Ibrahimnak

2019. július 13. - 16:57

 

A szudáni úszó a 61. helyen végzett a versenyben. Utolsó lett, 12 perccel a friss világbajnok Rasovszky Kristóf mögött, aki szerint mindenki bajnok, aki teljesíti a távot.

A győztes Rasovszky Kristóf a nyíltvízi úszók férfi 5 kilométeres versenyének eredményhirdetésén. Fotó: MTI / Kovács Tamás

Mohamed Ibrahim hajnal háromkor érkezett meg a helyszínre, egy éjszakai géppel jött, amelyet saját maga fizetett. Csak azért, hogy itt lehessen a világbajnokságon. Hogy úszhasson ezen a távon – írja a Nemzeti Sport.

A sztoriját felfedező brazil újságíró a sajtótájékoztató után odalépett Rasovszky Kristófhoz, hogy esetleg nem szólna-e két jó szót az afrikai sráchoz. „Persze” – válaszolta Kristóf, majd

megkeresték Ibrahimot, és két jó szó helyett a magyar világbajnok azzal indított, hogy a szudáni nyakába akasztotta az aranyérmét.

„Emlékszel, mit mondtak az eligazításon? Aki itt elindul, és aki teljesíti a távot, az mind bajnok, helyezéstől függetlenül. Te is bajnok vagy!” – mondta neki, miközben elkészült a közös fotó.

Ibrahim gyakorlatilag szóhoz sem jutott a döbbenettől, de alighanem ekkorra végképp elkönyvelte magában: mindent megért, hogy itt lehessen, és ezt átélhesse. Mi pedig csendben azt könyveltük el, hogy Kristóf nem csupán fantasztikus úszó, de a szó klasszikus értelmében vett jó ember is. Akire tényleg csak felnézni lehet.

via atv.hu