Hirdetés

Polgármesteri közlemény a fokozott fertőzésveszélyről

Polgármesteri közlemény a fokozott fertőzésveszélyről

2020. március 17. - 18:06

 

Porga Gyula veszprémi polgármester közleményt adott ma ki, amelyben arra kéri a veszprémieket, hogy vigyázzanak egymásra, illetve az időseket arra, hogy ne hagyják el otthonukat. Az önkormányzat külön telefonszámokat, illetve emailcímeket működtet arra, ha valaki segítséget vagy információt szeretne kérni.

Forrás: wikipédia

Hirdetés

Tisztelt Veszprémiek!

A kialakult rendkívüli helyzet első nagy feladatát, az iskolák, óvodák és bölcsődék bezárását higgadtan és fegyelmezetten fogadta a lakosság, ezért külön köszönet illeti a szülőket, akik döntő többségükben problémamentesen megoldották a gyermekeik elhelyezését.  A rászoruló gyerekek étkezéséről természetesen ez idő alatt is gondoskodik az önkormányzat.

A helyzet folyamatosan változik, így a gyors, pontos és hiteles információátadás érdekében szeretnénk segítséget nyújtani, hogy felmerülő kérdéseikre mielőbb választ kapjanak, hogy problémáikat mind gyorsabban orvosolhassák, ezért több kommunikációs felületet hoztunk létre, különös tekintettel az idősek ellátására.

Az önkormányzat az alábbi telefonszámokon, email címeken és témákban nyújt segítséget:

1. A nehéz helyzetben a bizonytalanság a legrosszabb, ezért, ha segítségre, információra, iránymutatásra van szüksége, írjon a vigyazzunkegymasra@gov.veszprem.hu címre, vagy hívja a +36 20/279 79 22 vagy a +36 20/271 82 21-es számot.

2. Az idősek a legveszélyeztetettebbek, ezért arra kérem őket, hogy ne hagyják el otthonaikat! Kérem, ha Ön időskorú és ellátása nem megoldott, jelentkezzen és segítünk! Ha Önnek időskorú rokona, szomszédja van, figyeljen rá, segítse őt, vásároljon be neki, szerezze be a gyógyszerét, illetve elfoglaltsága esetén ajánlja a figyelmébe a +36 20/432 58 45 vagy +36 20/432 41 70-es telefonszámot, vagy az osszefogas@gov.veszprem.hu címet, amelyek révén fogadjuk a kéréseket, és gondoskodunk a segítségről!  

3. A bajban jó érzés megtapasztalni, hogy összefognak az emberek, sok felajánlás érkezik a koronavírus okozta új feladatok megoldásában. Amennyiben úgy érzi, szívesen segítene az idősek mindennapi ellátásban, a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében, vagy bármilyen egyéb segítségnyújtásban úgy jelentkezzen önkéntesnek, a segitek@gov.veszprem.hu címen, vagy hívjon minket a +36 20/432 64 90 vagy a +36 20 432 61 45-es számon.

A járvánnyal kapcsolatos helyi információkról a honlapunkon

itt értesülhetnek > KORONAVÍRUS

Ha koronavírus megbetegedésre gyanakszik, konzultáljon telefonon háziorvosával, vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06 80/277-455, illetve a 06 80/277-456 zöldszámon, vagy tájékozódjon a > www.koronavirus.gov.hu weboldalon.

Kérek mindenkit, hogy a fenti elérhetőségek átadásával, segítse azokat, akikhez nem jut el az információ, vagy nehezebben informálódnak!

Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ne szervezzenek közösségi programokat, sem beltéren, sem kültéren! (pl. virágosztás)!

A háziorvosaink védelmében arra kérek mindenkit, hogy receptfelírás miatt ne menjenek a rendelőbe, használják az e-recepteket!

A fogorvosok csak sürgősségi eseteket látnak el!

A védőnők csak rendkívüli helyzetekben látogatják az újszülötteket otthonaikban.

Zárva tartanak a város kulturális és sportintézményei, valamint a nappali ellátó intézmények és a fogyatékosellátás is szünetel.

Fontos, hogy vigyázzunk egymásra, különös tekintettel azokra, akik nem képesek ellátni saját magukat!

Maradjunk higgadtak, és – a rendkívüli helyzetre tekintettel – még a szokásosnál is jobb emberek!

Veszprém, 2020. március 17.

Porga Gyula"


 
Hirdetés

Friss hozzászólások