Palkovics visszaszólt Pokorninak oktatásügyben

Palkovics visszaszólt Pokorninak oktatásügyben

2018. december 11. - 14:38

 

A nyilvánosság előtt üzenget egymásnak Pokorni Zoltán és Palkovics László, előbbi a Fidesz egykori, utóbbi a jelenlegi minisztere. Összeszólalkoztak az oktatáson – írja a hvg.hu.

Középen Palkovics László. Illusztráció: MTI-fotó: Bruzák Noémi

Pokorni Zoltán nemrég egy nyilvános rendezvényen azt mondta, hogy mivel a Fidesz–KDNP leszállította a tankötelezettség korát, 16 évesen a gyerekek nagy része megy a lecsóba, és ők a majdani munkanélküliek és közmunkások táborát növelik.

A tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentése valóban helytelen lépés volt. Joggal és okkal lehet szidni azt a kormányt, amelyik ezt megtette  – mondta.

Palkovics László miniszter most az ATV Egyenes beszéd c. műsorában volt vendég, válaszolt Pokorni vádjaira. Úgy reagált, hogy

Pokorni Zoltánnak érdemes lenne az aktuális statisztikákat tanulmányozni.

Arra a felvetésre, hogy ez Pokorni szakterülete, Palkovics azt válaszolta, hogy az már régen volt, Pokorni Zoltán azóta polgármesterként dolgozik.

Palkovics beszélt a CEU távozásáról is, azt mondta, a magyar diplomát adó Közép-európai Egyetem az országban marad. Hozzátette: ha Bécsben megkapja az akkreditációt a CEU, akkor kérdés lesz, miért nem akkreditáltatta a Bécsben induló szakokat itthon, a Közép-európai Egyetemen.

hvg.hu