Hirdetés

Ovádi Péter mondjon nemet a Veszprémet ellehetetlenítő költségvetésre!

Ovádi Péter mondjon nemet a Veszprémet ellehetetlenítő költségvetésre!

2020. június 14. - 18:01

 

Nyílt levélben szólították fel Katanics Sándor és Zakar Csaba, a Demokratikus Koalíció veszprémi önkormányzati képviselői Ovádi Pétert, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy ne szavazza meg a parlamentben a költségvetést, mert az ellehetetlenítené Veszprém működését.

Ovádi Orbánnal szelfizik. A pártja fontosabb vagy Veszprém?

Hirdetés

A DK-s képviselők levelükben az alábbiakat írták:

„A veszprémieket rendkívül nehéz helyzetbe hozó költségvetés elfogadására készül az Országgyűlés fideszes többsége. A durva mértékű elvonások nemcsak a munkájukat vesztett embereket, megélhetési válságba került családokat, hanem Veszprém egészét is sújtják.

Összességében éves szinten közel kétmilliárd forintos veszteség éri városunkat. Ebben a költségvetési évben a gépjárműadóból 220 millió forint bevételt tervezett Veszprém, és szolidaritási hozzájárulásként közel 400 millió forintot von el tőle a kormány. Ha ez a szolidaritási adó a négyszeresére növekszik a parlamenti döntés következményeként, akkor éves szinten emiatt több mint 1800 millió forint veszteség éri ezután a veszprémieket. Ráadásul most már nem is csak idén, hanem 2024-ig tervezik elvonni a gépjárművek adóját városunk költségvetéséből, és a szolidaritási hozzájárulást az iparűzési adóbevételeinkből tudjuk csak kifizetni. Lényegesen kevesebb pénz jut, illetve nem marad majd fejlesztésre, a szegények támogatására, szociális segítségre, az úthálózat korszerűsítésére, a település közterületeinek rendezetté tételére, tisztán tartására.

Orbán Viktor így fojtja meg az önkormányzatiságot, és egész egyszerűen a Fidesz oligarchái számára ellopja a mi pénzünket, amelyet itt kellene városunk fejlesztésére fordítani.

Mi, a Demokratikus Koalíció veszprémi képviselői tiltakozunk a város kifosztása ellen.

Egyúttal arra szólítjuk fel Ovádi Pétert, Veszprém fideszes országgyűlési képviselőjét, hogy ne asszisztáljon saját városa, az itt élők kizsebeléséhez, és mondjon nemet a város ellehetetlenítésének költségvetésére. Nem a pártelnökhöz való hűség a fontos, hanem Veszprém működőképességének a biztonsága, gyarapodása.

A veszprémiek által megfizetett adó, a Veszprémben keletkező bevétel maradjon a miénk!

Amennyiben megszavazza Ovádi Péter a költségvetést, a Demokratikus Koalíció mindent megtesz annak érdekében, hogy a veszprémiek értesüljenek Ovádi Péter és a Fidesz Veszprémet megkárosító döntéséről.

Katanics Sándor

Zakar Csaba"

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások