Orbán veje egymillió forintra perelte be Karácsony Gergelyt

Orbán veje egymillió forintra perelte be Karácsony Gergelyt

2019. október 12. - 14:03

 

Tiborcz István, a miniszterelnök veje először júniusban jelentette be, hogy pert indít Karácsony Gergely ellen, amiért felhasználta a nevét a „Tiborcz-adó” bevezetéséről szóló kampányígéretében. 

Forrás: atlatszo.hu

Az ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje mostanra kapta meg a hivatalos értesítést, amiből a hvg.hu szerint az is kiderült, hogy

Tiborcz egymillió forintra perli, és azt akarja elérni, hogy minden közleményből töröljék a „Tiborcz-adó” kifejezést. Ezen felül egy bocsánatkérő közleményt várnak Karácsonytól, mert szerinte az elnevezés személyét súlyosan sértő és lealacsonyító.

A lap azt írja, Tiborcz István képviseletében az SBDK Ügyvédi Iroda jár el, amelynek Bajkai István is ügyvédje.

Karácsony Gergely ígérete szerint az adót minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítaná.

Tiborcz néhány hónapja azt mondta az Indexnek, hogy mióta a Kúria kimondta róla, hogy nem közszereplő, úgy látja, nem köteles eltűrni, hogy politikai céllal felhasználják a nevét.

A Kúria korábbi döntése egyébként azt mondta ki Tiborczról, hogy 

„nem minősül közszereplőnek, személye a miniszterelnök közeli hozzátartozójaként és a gazdasági életben való részvétele, vagyonosodása, a közpénzt és közbeszerzést érdeklő ügyek kapcsán, közérdeklődésre tarthat számot, ezért a közügyeket érintő témákban a felperes tűrési kötelezettségének határai – a közszereplőkhöz hasonló mértékben – tágabbak.”

via 444.hu