Hirdetés

Nyugdíjazását kérte a Pesti úti idősotthon vezetője

Nyugdíjazását kérte a Pesti úti idősotthon vezetője

2020. május 21. - 16:32

 

Az otthonban rendkívül súlyos helyzet alakult ki, a koronavírus miatt több mint 40 lakó elhunyt, több mint háromszázan megbetegedtek.

Fertőtlenítés a Pesti úti otthonban. Fotó: MTI/Mónus Márton

Hirdetés

Május 31-ével kéri nyugdíjazását a Pesti Úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József – tudta meg a hvg.hu. A Fővárosi Közgyűlés tudomásul veszi az intézményvezető döntését. Úgy tudják, Skultétit felőrölték az elmúlt napok támadásai, ezért döntött így.

Utóda ideiglenesen Merucza Erika gazdasági igazgató lesz, később pályázatot írnak ki a helyére.

A Pesti Úti Idősek Otthonában április elején fedezték fel az első koronavírusos betegeket, a járvány azóta végigsöpört a több mint 500 fős intézményen. A bent lakók közül több mint 300 ember elkapta a koronavírust, 42 lakó pedig elhunyt.

A kormányoldal a fenntartó, Karácsony Gergely főpolgármester felelősségét feszegeti amiatt, hogy az intézményben napokig nem volt jelen állandó orvos, ami az országos tiszti főorvos szerint hozzájárulhatott a járvány gyors terjedéséhez.

Karácsony szerint viszont az alapvető problémát az okozta, hogy a kórházakból tesztelés nélkül küldtek vissza betegeket.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.


 
Hirdetés

Friss hozzászólások