Németh Szilárd zsenit villant: szexuális zaklatóból nem lesz jó svádájú katona

Németh Szilárd zsenit villant: szexuális zaklatóból nem lesz jó svádájú katona

2019. július 25. - 12:53

 

Mióta a hvg.hu nyilvánosságra hozta, hogy szexuális fajtalanság történt a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó honvéd középiskolában, a kormánypárt több körben próbálja megmagyarázni a honvédség feltuningolásának időszakában duplán kínos esetet. 

Ezúttal Németh Szilárd futott neki a pacalfőzésnél valamivel komplexebb kihívásnak, hogy alig pár mondaton belül önellentmondásba keveredjen: felsorolta, milyen lépéseket tettek a bántalmazási ügy rendezéséért, majd hozzátette, hogy amúgy az egész csak „az ellenzéki média” hazugsága. Azt is kikövetkeztette, hogy egy anális zaklatóból nem lesz esküjéhez hű honvédő.

Minden forintot a biztonság erősítésére fordít a kormány – ezzel turnézza körbe mostanság a NER-médiát Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkáraként, aki ezúttal a Magyar Hírlappal osztotta meg a nagyívű koncepcióikat. Az interjúban arról is részletesen beszélt, hogy a Magyar Honvédség megerősítéséhez mennyire „fontos az oktatás, a kiképzés is, hiszen jó svádájú, ép lelkű, hazaszerető katonákra” van szükség.

A jó svádájú, ép lelkű honvédek egyik keltetője pedig elmondása szerint a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium, ahol egyenesen

a jövő katonáit szeretnénk nevelni”,

hiszen innen egyenes az út az altiszti akadémiára vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.

Az idilli magyar honvédkadét-vízióba azonban csúnyán belerondított, hogy a hvg.hu július elején megírta, a debreceni honvéd középiskolában egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak a tizenéves diákok, és ez egy éjszaka szexuális fajtalanságba torkollt. Az egyik 9. osztályba járó fiút egy idősebb, 10. évfolyamba járó társa análisan zaklatott, kihasználva, hogy közben több más diák lefogta. Mindez az EP-választás hajrájában, egy politikailag kényes időszakban történt a Benkő Tibor által irányított honvédelmi tárca alá tartozó intézményben. Az érintett diákokat egy belső, fegyelmi eljárásban gyorsan eltávolították, viszont feljelentést csak akkor tettek, amikor a hvg.hu kiderítette a történteket, és elkezdte firtatni, hogy ki felelős az ügy eltussolásáért.

Németh Szilárd egyszer már kevés sikerélménnyel próbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, az interjúban viszont nyilvánosan ráébredt, és kimondta:

Egy olyan katonában, aki ilyet művel, nem lehet megbízni, hiszen hogyan is tudna így hű lenni az esküjéhez.”

Természetesen egy tizenévessel, aki másokkal együtt lekötözi vagy lefogja társát, illetve aki ezt a magatehetetlen állapotot szexuális erőszakra használja ki, jóval nagyobb és összetettebb problémák vannak, mint hogy mennyire lesz belőle egy Németh Szilárd-i minősítőrendszerben jó svádájú honvéd, és mindenképpen segítségre szorul, párhuzamosan a hasonló esetek megelőzésével.

Az iskolát fenntartó minisztérium államtitkára azt is próbálta hangsúlyozni, hogy feljelentést tettek a rendőrségen, de képviselőtársához, Kósa Lajoshoz hasonlóan nagyvonalúan elhallgatta, hogy miért csak hónapokkal azután, hogy szembesítették a tárcát a történtekkel.

De valódi kommunikációs csúcsteljesítménnyé ott válik a magyarázkodás, ahol Németh Szilárd kijelenti: „nem kell mindent elhinni abból, amit az ellenzéki média összevissza hazudik, hiszen céljuk nem az igazság felderítése, hanem a botránykeltés”.

Annyit tennénk hozzá: múlt héten még az Országgyűlés honvédelmi bizottsága is tárgyalta a debreceni honvédiskolában történt erőszak ügyét, majd – Kósa Lajos bizottsági elnökkel az élen – megerősítették annak valóságát, egyben politikai oldalra tekintet nélkül elítélték a bántalmazást. De azért a zárt ülés teljes anyagát, így az iskolaigazgató meghallgatását és a többi részletet is 10 évre titkosították.

via hvg.hu