Múlt századi állapotok a bakterházakban, nincs sem wc, sem vezetékes víz

Múlt századi állapotok a bakterházakban, nincs sem wc, sem vezetékes víz

2019. július 13. - 06:46

 

Mintha a múlt századba lépne vissza az, aki körülnéz a vácrátóti bakterházban – mutatta be az elképesztő körülményeket az RTL Klub Híradója

Az épület környékén nem nyírják a füvet, klíma helyett a dolgozók egy mini ventilátort kaptak, de télen sem jobb a helyzet. Csak a vaskályhával tudnak fűteni, de abban sincs köszönet: a bakterek lába lefagy, fejüknél viszont őrült meleg van.

A kerti budit azért nem használják, mert életveszélyes, a csapban pedig ugyan van víz, de elvezetés már nincs, ezért egy vödörbe folyik az egész. Még mindig jobb a helyzet, mint a másik vácrátóti bakterházban, ahol vödörben mosnak kezet a bakterek.

Az RTL Klubnak a MÁV szóvivője elmondta: 470 vasúti épület van hasonló állapotban, amelyek rendbetételére 10 milliárd forintra lenne szükség. Azt sem tagadta, hogy éppen a legkevesebbet keresők dolgoznak a legrosszabb munkakörülmények között.

Egy korábbi cikkben a hvg.hu is bemutatott egy baktert, aki 36 éve vár angolvécére, de van, ahol a mobilklímát úgy dobták össze maguknak a dolgozók – igaz, azt a cikk megjelenése után leszereltették velük.

via hvg.hu