MSZP: Minél több Európa-párti képviselőre van szükség

MSZP: Minél több Európa-párti képviselőre van szükség

2019. május 23. - 06:45

 

A vasárnapi EP-választás legfontosabb kérdése, hogy az Európa egységéért dolgozó képviselők kerüljenek az Európai Parlamentbe, így meg tudják állítani az Európa szétverésén dolgozó szélsőjobboldali erőket – fejtette ki szerdai veszprémi utcafórumán Tóth Bertalan.

Tóth Bertalan, Csiszár József, Nagy Jenő, Kalamászné Veres Mária és Hartmann Ferenc. Forrás: Facebook / MSZP Veszprém

Arról akarjuk meggyőzni a veszprémieket, minél többen menjenek el vasárnap választani és támogassák az MSZP–Párbeszéd közös listáját – mondta Tóth Bertalan. Az MSZP elnöke úgy folytatta, szövetségük újbaloldali politikát folytatva azért fog dolgozni, hogy Magyarország és a magyarok érdekeiért egy jobb, szociális és környezetbarát Európát hozzanak létre.

Kifejtette, a vasárnapi EP-választásnak az is a tétje, vissza tudják-e szorítani a nacionalista, populista politikusokat, akik közül az egyik, a volt osztrák alkancellár már le is bukott. Kiderült róla, hogy orosz pénzből médiát akart magának vásárolni, hogy ezzel biztosítsa be saját pártja hatalmát. Miközben azonban Ausztriában a botrányba a kormány egy nap alatt belebukott, Magyarországon ezt a módszert és rendszert nap mint megéljük – vont párhuzamot Tóth Bertalan.

Az MSZP pártelnöke az európai uniós források felosztására is kitért. Többféle elképzelés él, az MSZP azt fogja támogatni, amelyik az Európai Ügyészség működéséhez köti a tagországi támogatásokat, mert azzal meg lehet akadályozni az uniós pénzek lenyúlását.

Szóba hozta a legfrissebb inflációs adatokat, az élelmiszerek 5, a zöldségfélék 20, a liszt 11, a kenyér 8 százalékos drágulását, ennek ellenére a kormány csak 2,7 százalékkal emeli a nyugdíjakat. Igazi disznóságnak nevezte, hogy Orbán körbeutazva a világot több ezer milliárd forintos adósságot zúdított az ország nyakába, ám a nyugdíjakat nem emeli olyan mértékben, ami fedezné a nyugdíjasok mindennapi kiadásait. Éppen ezért szorgalmazzák az európai minimális nyugdíj bevezetését, amely Magyarországon sem lehetne kevesebb 95 ezer forintnál.

A vasárnapi voksolást illetően azt nevezte a legfontosabbnak, hogy minél több Európa-párti képviselő kerüljön az Európai Parlamentbe. Ezért arra kérte a szavazókat, az MSZP–Párbeszéd listáját támogassák.

Tóth Bertalan a veszprémi utcafórumon adta át a Baloldalért Díjat Csiszár Józsefnek és Kalamászné Veres Máriának, akik sokat tettek a baloldalért.

Forrás: mszp.hu / MSZP Veszprém