Módosulnak a szabályok Veszprémben

Módosulnak a szabályok Veszprémben

2020. május 05. - 06:25

 

A koronavírus elleni védekezés második szakaszába lépve Veszprémben is módosulnak a szabályok. Bár úgy tűnhet, hogy az üzletek újranyitásával enyhülnek a korlátozások, de az előírások betartása továbbra is az egészségünket szolgálja – közölte Porga Gyula polgármester.

A polgármester közleménye szerint Veszprémben:

„– Kötelező a szájmaszk viselése a piacokon, illetve a tömegközlekedésen utazva, továbbá a kormányzati döntés értelmében a kereskedelmi üzletekben a vásárlás idejére. Ezek mellett a köztereken is javasolt a maszk használata.

– Fokozatosan nyitnak meg a játszóterek és a szabadtéri sportpályák, melyek a fertőtlenítés után május 8-9-től újra szabadon használhatóak a terveink szerint.

– A Veszprémi Állatkert a látogatási szabályok szigorú betartása mellett május 4-től újra nyitva tart a látogatók előtt.

– A bölcsődei és óvodai ügyeleti ellátás továbbra is biztosított az intézményekben.

– Május 10-től újranyit a lengyel piac, a szabályozások és a látogatási rend szigorú betartásával.

– Továbbra is ingyenes marad a parkolás a város közterületein.

– A Március 15. úti sportuszoda továbbra is zárva tart.

– Az önkormányzati fenntartású kulturális intézmények továbbra is zárva tartanak, a későbbiekben döntünk a fokozatos újranyitásról.

– Sajnos sok veszprémi fesztivált érint, hogy semmilyen rendezvényt nem lehet megtartani, így ezek bepótlásáról később döntünk.

– A kormány döntése értelmében május 4-től valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók is látogathatják azokat, de a maszk viselése kötelező!

– Újranyithatnak a vendéglátóüzletek – éttermek, kávézók, cukrászdák, büfék, presszók – teraszai és kerthelyiségei, ahol megengedett az ételek, italok elfogyasztása. Az vendéglátó üzletben, az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos – kivétel az elviteles étel kiadása és szállítása.

– A vendéglátóhelyeken a védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról az üzemeltető köteles gondoskodni.

V A Polgármesteri Hivatalban a hétfői és szerdai napokon érvényes általános ügyfélfogadási időben – az adóügyek és az anyakönyvi ügyek intézését kivéve – a Polgármesteri Hivatal Veszprém Óváros tér 9/A. sz. alatti épületében az ügyintézők kizárólag az erre a célra kijelölt irodában fogadják az ügyfeleket, amelyről a portaszolgálat, vagy a központi ügyfélszolgálat munkatársai adnak tájékoztatást. Továbbra is kérjük az ügyfeleket, hogy ügyeiket – amennyiben az a jellegét tekintve lehetséges – elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül, vagy postai úton intézzék, az üggyel kapcsolatos tájékoztatás érdekében telefonáljanak a központi (88) 549-210-es számra, vagy közvetlenül az illetékes irodának, vagy tekintsék meg a www.veszprem.hu honlapon található ügyféltájékoztatókat" – olvasható a közleményben.

 

 

 

Az átvett tartalmak hitelességéért, igazságtartalmáért portálunk nem vállal felelősséget.

Vélemények: a megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a Veszpresszó álláspontját.

Jogsérelem esetén keresse a forrásként hivatkozott tartalomgazdát.

A pontos és hiteles információk közlésére törekszünk, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.