Mennyi adót fizetett Orbán Viktor? És Rogán Antal?

Mennyi adót fizetett Orbán Viktor? És Rogán Antal?

2019. június 09. - 11:06

 

Több mint 21 millió forintos fizetése után fizetett személyi jövedelemadót a miniszterelnök. Rogán Antal több mint háromszor annyit adózott, mint a kormányfő.

Illusztráció: civilhetes.net

Megjelentek a politikusok személyi jövedelemadó-bevallásairól szóló nyilatkozatok a kormány honlapján – szúrta ki a Napi.hu.

A portál gyűjtése szerint Orbán Viktor összevont adóalapja 21,3 millió forintot tett ki, így a miniszterelnök 3,2 millió forintnyi szja-t fizetett.

Ennél minimálisan többet keresett Varga Mihály, aki a 22,6 milliós jövedelme után 2,6 millió forintnyi személyi jövedelemadót fizetett.

A magyar diplomácia vezetője, Szijjártó Péter szintén 22,6 millió forint után fizetett szja-t, mégpedig a dokumentumok szerint majdnem 3 millió forintot.

Ezekhez képest kiemelkedik Rogán Antal: a miniszterelnök kabinetfőnökének összevont adóalapja meghaladta a 65 millió forintot, a fizetendő szja pedig közel 9,8 millió forintra rúgott.

Nem panaszkodhatott fizetésére Bártfai-Mager Andrea sem, a 47 milliós összevont összegből több mint 7 millió forintot kellett adóznia.

via hvg.hu