Mégis a helyén maradhat a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója

Mégis a helyén maradhat a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója

2019. július 26. - 07:07

 

A város polgármestere szerint félreértés történt, továbbra is Horváth Attila marad az intézmény élén – írja a hvg.hu.

A Facebookon osztotta meg Horváth Attila, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója, hogy a minisztérium elutasította a pályázatát, és egy évre sem kaphat megbízást. Horváth azt írta, hivatalos és valós indoklást nem kapott, de nem hivatalosan úgy tudja, „a helyi erők nem engedik", hogy ő legyen továbbra is az igazgató.

Horváth 26 évig vezette a gimnáziumot, amely a HVG legutóbbi középiskolai rangsorában a 23. legjobb középiskola lett az országban.

A hírre szintén a Facebookon reagált Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere, aki mindenkit megnyugtatott, hogy csak egy félreértésről van szó, és továbbra is Horváth Attila marad az intézmény igazgatója.

A városvezető szerint az igazgatóval mindig korrekt szakmai kapcsolatban dolgozott együtt, és amíg 2013 előtt a gimnázium még a városhoz tartozott, minden pályázat alkalmával meghosszabbították kinevezését. Jelen esetben a pályázattal kapcsolatban előzetesen az Intézményi Tanács nyilvánított véleményt, melyben az önkormányzat delegáltja igennel szavazott, és támogatta a kinevezést.

Balaicz Zoltán szerint amikor szerda este értesült a hírről, éppen a családjával töltötte a szabadságát, de azonnal egyeztetést folytatott az Emberi Erőforrások Minisztériumában, és tájékozódott a helyzetről.

A polgármester szerint itt a következő derült ki: Horváth Attila valóban arról kapott tájékoztatást, hogy a következő, teljes, 5 éves ciklusra nem kap kinevezést. Ez azonban azért történt, mert

már csak két tanéve van hátra a nyugdíjkorhatárig,

így nem is tudna egy 5 éves ciklust végigvinni.

„Azonban arról is tájékoztattak, hogy ettől függetlenül a következő időszakra is Horváth Attilát bízzák meg az igazgatói feladatok ellátásával, ez azonban egy másik jogi eljárás és értesítési forma, ami még csak most van folyamatban, és amiről Horváth Attila még nem értesülhetett” – írta.

Ez azt jelenti, hogy következő időszakban is Horváth Attila lesz a Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója, mely intézmény több rendezvénnyel fogja majd ünnepelni az önkormányzat támogatásával fennállásának 125 éves jubileumát, továbbá a tetőcsere mellett hamarosan elindul a külső felújítás is – ér véget a közlemény.